Percutian #FarahEdykeKrabi Lagi 2015 : Last Day | Singgah Sekejap di Hatyai, Thailand!

09:54

Percutian #FarahEdykeKrabi Lagi 2015 : Last Day | Singgah Sekejap di Hatyai, Thailand!

Assalamualaikum darlingssss..
Aduhaiiiiii bercinta sangat nak update blog nie dah kenapa..meh tolong tamporr muka i sat lima juta kali boleh..baru la virus malas tu pi jauh2 kot..huhuhu.. balik dari Krabi dah berbulan.. tapi cerita tak katam-katam lagi!!!! ermmmmmmmmmmmmmm..........

dah...dah...meh la nak cepat2 habiskan citer percutian ke Krabi tempoh hari..Fuh legaaa rasa...akhirnya sudah sampai ke part yang terakhir untuk entri Krabi ni..selepas nie boleh la nak sambung citer percutian ke CAMERON HIGHLANDS | LANGKAWI | PENANG dan yang terbaru SARAWAK pulak..coming soon??????? InsyaAllah Tahun 2016 punya citer yer..heee

Bagi yang terlepas entri sebelum nie meh klik...


**************************************************************************
Hari ke-3 di KRABI, memang tak dak plan ke mana2 sebab kami akan terus bertolak ke Hatyai.. plan asal nak ke Emerald Pool pun terpaksa kami skip sebab masa tidak mengizinkan.. walaupun frust tak dapat pi Emerald Pool tapi i is redha...maybe nak suruh repeat datang lagi la tu..hehehe


Breakfast hari ke-3 pun masih di Kedai Bang Nara jugak.. suka la Bang Nara yer dak.. 3 hari berturut-turut penuh jer kedai dia..hahaha.. after breakfast, singgah kat sini sat untuk bergambar kenang-kenangan...kalau di Langkawi kita ada Dataran Helang kan , kat sini ada Dataran Ketam yer..


Dataran Ketam nie adalah mercu tanda Krabi.. so wajib la bergambar bersama 'Sculpture' Ketam di sini...kalau kita tak bergambar kat sini maknanya tak lengkap la percutian kita ke Krabi yer sayangggggg...


btw tak ada la yang menarik sangat pun kat sini.. cuma ada arca ketam yang besar-besar nie jer.. tapi layan jer la kan.. fefeeling tourist kena ada kennnnnn...


ok buat drama hindustan sikit..posing sana..posing sini..tinggal tak berguling jer lagi...hahaha.. sesekali rasa dah serupa orang tak pernah tengok ketam kekdahnya..hohoho


Bye-Bye Cik Ketam..till we meet again...InsyaAllah pasti akan datang sini lagi..ater tak jejak kaki kat Emerald Pool lagi kannnn...hehehe


Perjalanan dari Krabi ke Hatyai mengambil masa 6 jam jugak..so bertabah la kami dok atas bas..krohhh...krohh then terjaga..tengok tak sampai2 jugak..sambung krohhh...krohhhh lagi sampai la bas berhenti kat sini untuk makan tengahari dan solat.. sorry lupa dah nama tempat nie..  tapi environment dia sumpah cantik!


      
disebabkan makanan dalam perut tak hadam habis lagi.. so tak leh la nak order makanan yang heavy.. so Farah order Pulut Ayam Panggang jer.. hubs order maggi sup..jadi la habuan nak alas perut jer..


Bergambar beramai2 kat depan kedai makan nie sebelum bertolak ke Hatyai..kalau nak diikutkan group Farah 10 orang jer..yang lain2 tu semua baru kenal masa trip nie..tapi semua sempoiiii =D



Yayy akhirnya sampai jugak di Chang Puak Camp! apa yang ada kat sini???? jom tengok... 


masuk2 check harga dulu.. agak pricey jugak..kalau nak naik gajah harga dia 500bath untuk seorang.. kalau 2 orang????? so idak ler kot.. lagipun masa nie cash bath kat Farah dah tenattttttt...hohoho

So mampu tengok jer lah.. tak dapat bergambar dekat pun tak pa.. lagipun i is penakut sebenarnya..

nampak orang jual banananaaaa sebakul 50 bath..haa ok sangat la..nak jimat tak nak bazir i tong2 dengan my bff nazdia..muahahaha..kedekut sangat kan..
  
tak dapat naik gajah bagi gajah makan pun jadi laaaaaa....


husband tengah umpan supaya dia datang dekat.

amboiii manja sangat dia nie.. nak banananaaa punya pasal kot..

acah-acah berani.. geli geleman semua bercampur aduk..kulit dia tebal plus berbulu2 lagi weiiiiiiiii!

Nazdia lagi berani pada i looo..*tutupmuka

jealous jer tengok orang naik gajah..kalau pokettt i tak tenat masa tu pun...i still pikir patpuloh kali jugak kot nak naik ke tidak.. i is penakuttttttttt! pffttt

takuttt mana la tahu time Farah naik tu tertiba gajah tu naik minyak...huhh tak ke naya..

tak pe la tengok2 jer la dari luar..

next visit, bulan Februari tahun depan...nanti boleh la naik dengan Muhammad Emir Daniyal..heee

Sementara tunggu yang lain settle tengok gajah.. i lepak kat sini dulu.. ambik angin.. panas sikit kat sini..nasib i bawak kipas congggg-cengggg..=D



Next, singgah kat sini pulak.. kedai kekacangan.. harga ok la.. murah.. 

testing kerepek anak ketam..sedappp! tapi tak beli pun...hehehe..kenyang makan tester dah.. nak beli buat apa kan..hahaha

kemudian singgah pulak kat Kaysorn Souvenir.. kalau nak beli Tshirt murah dan berkualiti boleh la singgah sini.. 

selepas tu, pusing2 area sini pulak.. kat area nie siang2 tak happening sangat.. tapi kalau malam.. perghhh best!!!

Dummy pistols jer nie..tapi nampak macam real ja kan. 

Lalu kat Lee Garden nie tertiba rasa seram jer..sebab teringat kes bom dulu..huhuhu

kat Hatyai makanan seperti nie memang bersempah orang jual.. sedap oiii.. favourite i tentu la pulut ayam panggang.. seketul ayam goreng dia 40 bath jer.. murah kan!! panas-panas pulak tu..

sebelum bertolak balik singgah satu kedai tepi jalan nie alas perut..nampak jer tak menarik.. tapi sedap nak arwahh hoiii. 

Ok tamat sudah citer percutian #FarahEdyKeKrabiLagi 2015...Overall sangat2 enjoy dengan trip kali ni..InsyaAllah jumpa lagi di Hatyai pada bulan Februari tahun depan..heeee

psst: Bajet kira-kira | Pakej 3H2M Krabi-Hatyai RM450/pax all inclusive except for makan2 and shopping!


With Love,
Farah


You Might Also Like

33 comments

  1. Alahai bestnya..kami tak pernah sampai kat sana..amboi Farah nak reoeat lagi eak..jeles weiii

    BalasPadam
  2. bestnyeee...
    tapi sekarang nak g memana kena hati-hati kan..

    BalasPadam
  3. Akk teringin nk pegi krabi...tp tula...xthula ada rezki x..huhu

    BalasPadam
  4. kalau ke sana patlima hari memang tak cukup Farah. kurang2 pun kena pergi sebulan. itu pun rasanya tak puas kot.. hihihi

    BalasPadam
  5. Syiok tgk Farah bercuti...HIHIHI

    BalasPadam
  6. teringin nak pi krabi..tguuu kami datang haha

    BalasPadam
  7. bestnye korang
    teringin nak pi
    tgu kami simpan duit lu haha

    BalasPadam
  8. bestnya kak farah holiday berapa bajet ya hahahaha nak simpan duit

    BalasPadam
  9. p/s kalau kompem g, roger2 sy tau! nk g sblm passport expired ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. okok.. kami mmg confirm g hatyai anies.. tapi so far trip tu dh penuh..xpe2 nnti ada next trip Farah roger k..;)

      Padam
    2. anies, nak ikut gak... *menyibuk!*

      Padam
  10. Bestnya..kalau nak repeat jangan lupa ajak geng genuak & petai sekali tau..tak ajak memang nak kena petir...

    BalasPadam
  11. X juga mhl bajet nak ke Cna kan

    BalasPadam
  12. Alahai...seronoknya tgk jalan² makan angin ni....☺

    BalasPadam
  13. okey ! tak sabaq tunggu bulan 2 ni...

    BalasPadam
  14. Syoknya jadi farah. Berjalan je. Akk pun ada plan nak pi krabi. Tp thn dpn la kot. Nanti boleh risik risik dgn farah psl krabi ni. Thn depan anak sulung upsr. Lps exam la kut br boleh pegi

    BalasPadam
  15. entah bila dpat ke sini
    sonok aje nampak farah dan edy ke sana =)
    emir tak join ye this time?

    BalasPadam
  16. bestnya kak farah bercuti....nasib baik ketam tu keras...kalau hidup jenuh kena kepit...

    BalasPadam
  17. kacang tu banyak dah jual kat Malaysia kan...ada beza harga tak?

    rugilah tak cuba nak gajah....pengalaman tu

    BalasPadam
  18. kalo pergi memang wajib kan kak kat ketam tu.. icon tu..
    baru orang caya sampai Krabi kan.. ehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru tau mana asal nama Krabi

      Padam
  19. jauh tu duduk dalam bus adeh.. ngerti bangun2 tpi tak sampai lagi.. bosan tunggu..

    BalasPadam
  20. uish.. ingatkan diorang jual senjata gitu je.. seram gak hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pistol gitu kalau beli confirm kena tahan ngan imigresen kat border

      Padam
  21. akak.. banyak tu travelog tak siap lagi.. cepat cepat hapdet =D

    BalasPadam
  22. farahhhhh..byk lagi tu entry nk menyusul..cecepat update!! hihi
    i is penakut+penggeli jgk nk naik gajah..hahhaha..lariiiiii
    okkk..dummy pistol..mati2 ku ingt real dok jual cmtu jaaa..haihhh..kusssemangattt

    BalasPadam
  23. tak sabaq nk pi.. hahaha
    selfie puas2 dgn ketam, anak ketam, bapak segala ketam :P

    BalasPadam
  24. Krabi dah sampai. Hatyai blom lg. Kena plan ni.

    P/s sory lama x komen akak

    BalasPadam
  25. tak sampai lagi hatyai ni..bestnya la hai, senang cari makan

    BalasPadam
  26. Assalam farah,
    ooohooooiiii all the fooodsssssss
    ok bye

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||