Tepung Kek Chocolate Moist (Instant) | ReviewByMrsSecretaryBlog

22:22


Assalamualaikum...
Hai kesayanganss..haiiii asyik la ke-busy-an lately nie..sampaikan blog pun terbiar!!! pffttt.. banyak lagi nie story dok pending hoiiii...tapi tak pa...InsyaAllah Farah akan cuba settle-kan satu-persatu story-mory yang tertangguh tu na....heee

Now..meh layan dulu citer i buat kek chocolate moist last weekend..1st time ok Farah buat kek.. rupanya idak ler susah mana pun..pejam mata pun dah boleh buat...cuma kena tambah 2 biji telur jer kekdahnya!!!! Fuh senang sangat la nak buat kek sekarang nie kan..tak payah berjam-jam dok kat dapur tu haaa..jimat masa dan tenaga! =D

Cuma perlukan Tepung Ajaib - Kek Chocolate Moist nie jer dan tambah 2 biji telur..seriussssss...senang kan..Ermmm kalau malas lagi nak buat kek, tak tau la apa nak kata lagi..

Ok bahan-bahanya pun dah siap di label.. semudah A.B.C.D jer...cuma please jangan lupa tambah 2 biji telur.. haiiii la i asyik dok ulang-ulang cakap kan...kenaaaa tambah telur...kenaaaaa tambah telur.. jangan lupa na!!!

kalau still blurr jugak.. don't worry.. boleh tengok cara penyediaan kat belakang pack..

Ok 1st step.. pukul telur sampai kembang sepenuhnya.. Farah pukul secara manual ja.. tak canggih...tapi cara nie la orang kata hasil air tangan sebenar...hahaha

Kemudian masukkan pula bahan A(coklat) & B(tepung)... aduan sehingga sebati...

Kemudian masukkan adunan tadi ke dalam loyang.. Kukus selama 35 minit.. Tips:-Alas tudung periuk dengan kain supaya air wap tidak menitis pada kek.. 

Selain kukus..kek nie jugak boleh dibakar yer.. Caranya:- bakar 50minit suhu 150°c (oven)

Hasil selepas 35 minit dikukus dengan penuh kasih sayang...Tadaaaaaa melting tak tengok.. untuk topping boleh jer nak letak apa ikut suka la.. coklat m&m ka.. coklat rice ka.. or boleh jer nak letak cornflakes macam yang Farah buat nie.. 

Nampak tak??? Sampai terpejam mata budak tecik manja Farah nie menikmati kek coklat moist yang Farah buat..rasa dia sedap ke?? haiiii tak payah ragu2 lagi la..memang dijamin sedap sehingga menjilat jari..tak percaya???? haaa apa kata u all cuba sendiri..

Harga RM14.90

Untuk pembelian, 
Contact Eyda: 017-4597615


Terima kasih kepada BME Enterprise http://www.bungamalam.com


With Love,

Farah


You Might Also Like

14 comments

  1. senang kan bila ada tepung segera mcm ni ^_^ berselera ja si kecik makan

    BalasPadam
  2. Ha senang kan.. Lps ni kena beli simpan tepung kek ajaib ni mana tau akak nk bertandang umah farah bleh masak kek & hidangkan..hihihi

    BalasPadam
  3. mudah ada tepung kek camni...lama tk wat kek..yummm

    BalasPadam
  4. amboi Emir.. bukan main dengan riak muka tu.. sedap sangat lettew hihi

    BalasPadam
  5. Wahhh...nampak mcm sedap sgt emir makan..
    Akk ni penah beli yg instant dik..dokla tersedek kat situ xd sapa usik..hahahaha..
    Akk ni klu baking ikut mood rajin malas..
    Kalau masak2 lauk akk rajin sikitla..kehkeh

    BalasPadam
  6. amboiiii sedap sesgt laa tu emir ya... dia habiskan sorg je ke farah? ;-)

    BalasPadam
  7. wow tropping kak farah.. model yang makan bersungguh2 tu hihihi

    BalasPadam
  8. Wah skng nak buat kek pon dah mudah. Campur telur minyak etc pon dah jadi kek. Xpyh nk kepah kan dapur lg hehehehe

    BalasPadam
  9. amboiii emir..siap pejam2 mata..btl sedap la ni klu dh ank bujang tu feeling cmtu..

    BalasPadam
  10. Unik letak cornflkes. Klu nanie nk letak choc chip atau m&m atau gajus. Perghhh meleleh.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||