BUTIK MALVITA PENANG | ONE-STOP-CENTRE FOR MUSLIMAH FASHIONISTA

15:29


Assalamualaikum...
Hai girlssssss... lagi 3 bulan kita dah nak masuk bulan Ramadhan kan.. dan pastinya dalam tempoh nie ramai la yang akan berpusu-pusu pi serbu gedung kain yer dak...lebih-lebih lagi apabila tailor dah bagi hint nak close tempahan baju raya! sama la jugak dengan Farah.. designer Farah...-cehhh designer ok.. ko adoooo..hahaha- dah bagi tahu kena hantar tempahan before end of Feb...kalau lewat dia tak nak terima dah..huhuhu...aduhaiiii kemain awal lagi dia tutup tempahan kan..katanya dari bulan 1 lagi orang dah start hantar tempahan..so dia risau tak sempat siap pulak if hantar lambat...*pasrah

so sebab tu la petang kemarin, Farah gagahkan diri jugak pi shopping sehelai dua kain pasang untuk raya nanti..suka tak suka..corak latest tak latest  terpaksa la beli apa yang ada kat jakel tu ha..kalau nak tengok hasil shopping-an meh follow ig @theonlyfarah na..Eh sempat lagi promote ig tuh! agagaga..

Tapi kan ada juga sesetengah orang nie relax jer walaupun tailor dah bagi hint nak close tempahan..lantak ko la kalau nak close pun..langsung tak ambil kisah.. haa orang jenis nie mesti dah aim dah nak shopping baju raya kat butik la tu..sebab sekarang nie kan dah banyak butik-butik yang menjual pakaian muslimah berkonsepkan vendor..semua brand ada dibawah satu bumbung.. brand yang femes-amos pulak tu.. so tak payah risau..wat lex wat pisss dulu la.. =D


Antara salah satu butik best yang boleh u all terjah kat area utara ni adalah BUTIK MALVITA PENANG....Fyi, Butik Malvita nie adalah one-stop-centre for Muslimah Fashionista..banyak brand yang memang femes-amos ada kat sini.. dari jubah, dress, blouse, tudung sampai la ke kasut semua ada kat sini.. brand hebat2 tau....sebut pun mesti u all dah tahu punya.. Antaranya...ok meh checkadaut..


  • Adleenur Adora.co
  •  Alhumaira Contemporary 
  • Ashh&Annas 
  • Ammara Official 
  • Anggun Zara 
  • Arricia Core 
  • Bymawaddahizzati 
  • Bynuramirah 
  • Cattleya 
  • Chentaqaseh 
  • Clarameeca 
  • Claseekha 
  • Dewi Anggun Hijab 
  • D'loris 
  • Edast 
  • Elrah Exclusive 
  • Fynnjamal RTW 
  • Heaxabell 
  • Imaan Boutique 
  • Jubah Souq 
  • Leeyanarahman.co 
  • Malady Couture 
  • Marlena Hijab 
  • Medifeet 
  • Mumu Scarves 
  • Nealofarhijab 
  • Neng geulis 
  • Padieka Raccolta 
  • Qaira Hijab 
  • Qoma Boutique 
  • Sincerelybyus Shawls 
  • Shawlforyou 
  • Sha Zaha 
  • Sugarsista 
  • Three_Ns 
  • Wa.Clothing 
  • Wrap Official
Interior design butik nie pun memang ada 'class' tersendiri.. semuanya tersusan kemas dan mesra pelanggan.. 


nampak tak memang rambang mata nak pilih.. semua design kebabommmmmmmm u all.....harga??????? pssttt jangan risau sangat berpatutan.. i berani jamin u all pasti akan 'melekat' lama kalau shopping kat sini nanti...

Oh ya bukan koleksi untuk muslimah jer yang ada kat sini yer.. untuk lelaki pun ada.. semua sememangnya trendy u all.. psst...pinjam model sat na kak murni..hehehe

so apa yang boleh Farah katakan, Butik Malvita Penang nie memang sesuai sangat la untuk satu family datang dan shopping kat sini..sebab semua pakaian dari laki..bini..sampai la ke anak-anak boleh beli kat sini.. jimat masa........... 

Antara koleksi tudung dari pelbagai brand terkenal...psst... tudung neolofahijab pun ada ok..



Design kasut yang ada kat sini pun tak kurang hebatnya jugak.. berkenan betul dengan kasut brand Medifeet tu.. cantik!!!

banyak tak koleksi pakaian yang menarik ada kat sini....best tak.. mesti la best u all.. lepas nie tak payah la pi shopping raya sampai ke kl tu ha semata-mata nak dapatkan brand yang u all nak.. datang sini jer..semua ada...suka tak..suka tak??? yeayyyy! i suka sangattttttttttttt...

Sebelum beredar, my PBU familia turut tak melepaskan peluang selfie dengan owner Butik Malvita Penang, Puan Ain atau lebih mesra dengan panggilan Peah..


Yayyy..dapat rezeki bawak balik goodies bag sorang satu dari MALVITA PENANG....

Terima kasih kepada Puan Ain dan seluruh team MALVITA PENANG kerana sudi menjemput kami bagi memeriahkan lagi majlis yang berlangsung..InsyaAllah lepas nie pasti akan terjah ke sini lagi untuk mendapatkan koleksi raya yang pastinya marvelous!!! tak sabar!!!! tunggu kami mai shopping lagi na...heee

Jom dapatkan koleksi pakaian muslimah dengan harga promosi yang pastinya membuatkan u all akan shopping sakan kat sini...heee


MALVITA PENANG,
FRONTAGE Business Park, 
Permatang Pauh, 
Pulau Pinang 
(bertentangan dengan Mydin Mall)

Tel: +6013 300 5540


With Love,
Farah

You Might Also Like

15 comments

  1. wah..bestnya farah..lepas ni beli baju raya kat situ je la kan

    BalasPadam
  2. aaa best nyer kasut kasut dia!

    BalasPadam
  3. Wah bestnya dapat shopping di one stop boutique yg famous sekarang, dapat goodies lagi:)

    BalasPadam
  4. at the right time entri ni naik.. ahaha

    gebus gebas nyaa.. ai like

    BalasPadam
  5. tu la tak lama dah nak kena jahit baju gak la ni....

    BalasPadam
  6. Pernah tgk.butik.ni.dlm.tv9
    saya pun tgh prepare bj raya ank2.beli sikit2..time puasa nanti x mau shopping dh..

    BalasPadam
  7. lawaaaaaanyee jubah yg farah pakai..
    okkk..nk gi terjah ig die sat

    BalasPadam
  8. nak raya ni boleh lah p survey2 hehe

    BalasPadam
  9. owner dia kawan satu sekolah n sekelas sy. dulu2 km pggl zorro je kt dia. hihi..teringin jg nk p butik dia tp apakn daya sy dok kl skrg

    BalasPadam
  10. wah..bestnya bnyak pilihan..:)

    BalasPadam
  11. hehehe cantik juga jubah lelaki tu naa

    BalasPadam
  12. Senang kannn. Jimat masa jimat nak cari parking. Xyah nak kena pegi dua tiga tempat lagi dah. Jimat minyak hihiihi

    BalasPadam
  13. byk plhn...tu yg best tu...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||