Service Astro Go Shop Sucked!!!!!!

22:14

Assalamualaikum...


Angin satu badan dah aku nie... aku sebenarnya tak suka nak share hal remeh-temeh macam nie kat dalam blog.. tapi bila aku dah share tu means tahap kesabaran aku dah hilang la.. selama aku dok shopping online nie tak pernah lagi ada pengalaman seteruknya shopping di Go Shop!!! dah la nie kali pertama aku shopping di Go Shop.. serik terus aku jadinya..sorry nie memang 1st and last la aku beli kat Go Shop!! 

Ok kalau u all nak tahu...citernya macam nie..pada 20.04.2016 baru nie aku ada order vacuum cleaner brand Shimono nie kat Go Shop.. aku beli pun sebab Go Shop jer yang ada jual vacuum cleaner macam yang aku nak nie.. so pagi 20hb tu aku pun place la order vacuum nie.. tempoh penghantaran katanya 2-5 hari waktu bekerja.. aku pun ok, menanti dengan sabar.. kebiasaanya kalau kita shopping online nie paling lewat pun 2 hari jer kan barang akan sampai.. 

tapi setelah 2 hari berlalu...barang yang aku order nie tak sampai-sampai.. aku call customer service tanya.. mula-mula ok aku agak berpuas hati la dengan penjelasan customer service tu..aku bersabar lagi..kena follow prosedur yang kononnya standard penghantaran mereka adalah dalam tempoh 5 hari waktu bekerja tu.. Okok Fine.. aku tunggu!

Then bila sampai hari ke-4 aku tengok masih tak ada any update tracking no kat order aku tu.. pagi tu aku pun call lagi customer service.. macam biasa orang lain pulak yang pick up.. and kali nie alasan yang dia bagi memang tak masuk akal!  ada ke dia bagi alasan yang ada masalah finance kat  pihak Gdex..aku tak faham apa kena-mengena masalah finance Gdex dengan order aku.. Heloooo payment aku settle kot.. so bila payment settle of coz aku nak barang aku dihantar tanpa banyak songeh.. aku tak nak tahu apa masalah dengan Gdex.. tak nak tahu apa masalah sistem Go Shop 'hang' ka apa ka.. yang aku tahu aku dah buat payment so aku nak barang aku dihantar segera.. ready stock kot! dia kata once masalah teknikal pihak Gdex settle baru barang aku akan dihantar dan minta aku tunggu and bersabar.. dan ingatkan aku sekali lagi tentang standard 5hari tu lagi.. aku relax lagi.. cuba cool lagi hari tu...sebab esok adalah hari yang ke-5! 

kemudian pada hari ke-5 yang kononnya barang akan sampai tu tinggal harapan palsu jer.. then petang hari ke-5 tu aku call lagi untuk semak status order aku yang kesekian kalinya.. and jawapan yang aku dapat...customer service tu cakap order aku dah on the way ke Penang dah dan esok aku akan terima barang aku tu.. aku macam nak percaya dengan tak jer.. so aku double confirm balik..betul ke dah dihantar..and customer service tu dengan confident-nya kata "yes betul puan"..dalam sistem dah update macam tu..so aku pun terima bulat-bulat apa yang dia bagi tahu aku..rasa sedikit lega sebab akhirnya esok barang yang aku order tu akhirnya akan sampai....

proof tracking status kosong

Keesoknya hari ke-6 iaitu hari nie...aku masuk office terus buka website untuk check status tracking order aku...sekaliiii statusnya masih sama...KOTAK TRACKING STILL BLANK!!!!!! menyirap terus darah aku.. terus capai telefon call lagi!!! kali nie jawapan lain pulak dah yang aku dapat!!!! Ya Allahhhhhh...apa nie dok bodoh-bodohkan customer ke apa?????????????????????????????? mula la hilang kesopanan dan kesusilaan yang aku maintain selama ni..pung..pang..pung..pang la kena dengan aku...then dia terus pass 
call aku bagi manager in charge.. memang aku complaint habis-habisan la.. sebab rasa tertipu kot dengan Go Shop! bla..bla..bla.. dipendekkan cerita..manager tu promise akan semak problem nie dengan Gdex dan akan pastikan aku boleh dapat barang aku tu secepat mungkin.. katanya jam 6.00ptg hari ni (26.04.2016) dia akan contact aku semula untuk maklumkan tentang status order aku.. tapi ***** sampai sekarang dah pukul 10.00mlm.. tak call pun!...puiiiiiiiii!!

So disebabkan sikap mereka yang tidak profesional untuk handle complaint aku...maka aku share pasal benda nie kat blog..supaya u all tak terkena nasib yang sama macam aku kena..bila minta satu dateline pun tak boleh nak bagi jawapan.. so nak aku tunggu sebulan???? setahun??? seriously memang serik dah nak membeli kat Go Shop lepas nie.. and memang jangan harap la aku nak beli lagi dah!! SUCKED!!!!

psst nanti aku update lagi apa status terbaru yer..till now Bye!

You Might Also Like

13 comments

  1. Hilang dah satu customer Go shop,padan muka. Sebagai pengguna terpulanglah kepada kita untuk membuat keputusan, itu hak kita.

    BalasPadam
  2. senasib la kita.. baru juga terkena...

    http://www.mariafirdz.com/2016/04/cukuplah-sekali-shopping-di-go-shop.html

    BalasPadam
  3. Akak baca ni pon dah rasa geram..eeeii..tak elok la servis dorang ni. Kan dah hilang customer. Agaknya kan, barang tu akan sampai bila? Update nanti,ya

    BalasPadam
  4. huis.. macam bola pulak.. selama mak dok jadi pelanggan setia Go Shop, tak pulak jadi macam tu.. kalau tak, medapat jugak..

    BalasPadam
  5. sekarang boleh tukar ke Wow Shop pulak.. hehe

    BalasPadam
  6. plik jgk tu.. cik nor xbyr online...cod hari ni order esk dah sampai..mmg klu dh byr dia main2 kot..huhu

    BalasPadam
  7. ada akak kat opis I selalu jugak beli barang Go Shop. tapi dia selalu COD lah. baru hari tu dia kata dia order vacuum, agaknya yg sama lah kot.

    kekadang shopping online macam ni lah kan. courier serv pun selalu je ada problem. alasan yg diberi tak masuk akal. haih

    BalasPadam
  8. ok reject GOSHOP siap2

    BalasPadam
  9. Better COD kot. Teruk pulak ye Go Shop ni.

    BalasPadam
  10. iaaa tu yg sy tkt nk beli ni...

    BalasPadam
  11. Hi Sis, i never buy at go shop. But i nak raise isu tentang servis GDEX yang bermasaalh. Pernah beli brg lazada, courier GDEX. Brg tak sampai3 dalam expected time. Bila check sistem, mwreka kata tak deorang kat rumah?? Notis pun tak ada? Rupanya bila google, Gdex ni dikenali sebagai penipu bersiri

    BalasPadam
  12. bru igt nk beli... tp baca blog dlu ... mmg bengong la services go shop lau mcm tu... dok tgk lam tv kemain lg dok promote

    BalasPadam
  13. Baru tkena dgn go shop. Diorg guna courier service yamato. Tah hapa punya company tah. Dh delay 10 hari wehhhh. Bongok punya go shop

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||