Trip Family Day Ofis Husband Ke Pulau Langkawi | Part I

22:56



Assalamualaikum...
Throwback trip family day ofis husband ke Pulau Langkawi..trip nie 3H2M (09-11 October 2015)..nampak tak tarikh??? tahun lepas punya citer...tapi tahun nie pun tak habis citer lagi...hahaha..adoiii lama betul kepam citer nie ha! tak pe..tak pe.. sekarang dah turbo sikit update blog kan..so meh la kita update cepat-cepat..lepas habis citer holiday kat Langkawi.. i sambung citer holiday kt Penang..Sarawak..Hatyai..Korea...and InsyaAllah coming soon Vietnam ok! 

ok back to story...bila dah namanya trip family day, of coz la fully-sponsor yer dak.. yang bestnya lagi husband siap dapat duit poket u all..agagaga..apa mimpi entah...bajet terlebih melimpah-ruah ke atau sebab tahun nie tak bawak pi holiday kat oversea.. ngeee... sepanjang 7tahun husband berkhidmat kat situ, nie la 1st time, family day diorg buat kat dalam Malaysia jer.. maybe nak pi memborong pinggan-mangkuk kot kat Pulau Langkawi...hehehe.. i follow jer..free la katakan..mana boleh banyak songeh! 

rasanya u all pun mesti dah pernah pergi Pulau Langkawi kan...so tak payah la i beria-ia bercerita sangat.. cukup lah sekadar corentan ringkas sebagai kenangan yang disimpan kat blog nie jer.. =D

Dari jeti Kuala Perlis kami 3 beranak naik bot pukul 5.00ptg..naik bot nie la yang paling i tak suka..sebab tak tahan dok beralun lama-lama..mula la rasa nak muntah..pening semua mai complete pakej..tengah dok layan kepala ting-tong sambil menghidu minyak cap kapak, tiba-tiba enjin bot kami stop!.. cuak gila dah masa tu..dalam kepala dok terbayang dah..buat la bot memang rosak.. mesti semua penumpang kena transfer bot lain kat tengah-tengah laut..haaa sudah.. "habis la" getus hati kecilku..Eh tertiba...hahahah.. 

tapi Alhamdulillah lebih kurang 15minit kot...enjin bot dah boleh start balik..dan kami pun berlabuh dengan selamatnya...=D

Sampai jer terus datang sini dulu.. last datang sini Muhammd Emir Daniyal kecik lagi dok jalan ketek-ketek jatuh lagi.. kali nie datang..kemain berlari laju dia kat sini...


so layan jer la budak tecik manja nie..kawasan lapang sama.. suka hati la nak lompat ke.. nak guling-guling ke...Mama redoooo...hahaha


acah-acah buat gaya burung helang terbang..


terbang lagi..dapat satu style.. style tu jer la dia dok repeat buat...

kami terpaksa tunggu agak lama jugak kat sini..sebab ada lagi kawan-kawan ofis husband belum sampai.. terlepas bot..so redooooooo lagi..ikut trip kan.. macamni ler...

around pukul 7.00mlm baru semua sampai sini.. so baru la bas bergerak dari sini.. sebelum ke chalet..kami singgah solat and makan dulu..sorry nama restoran i dah lupa.. tapi makanan dia not bad la..sedap jugak.. 

nasi goreng paprik ayam + telur dadar untuk i and Emir..


nasi daging merah husband punya..

selepas selesai sesi memanjakan perut, terus bertolak ke Dawn Chalet untuk check-in..chalet nie agak jauh ke dalam sikit..macam dalam kawasan kampung... kedai-kedai pun tak dak.. kalau just nak relax..ok la stay sini..dari segi chalet and fasiliti, no complaint.. so far puas hati..bersih..memang sesuai sangat kalau nak ber-family day...tapi kalau nak ber-horneymoon banyak lagi tempat yang best u all boleh pilih kat Langkawi nie...heee =D


Malam-malam buta dok tercegat kat depan pool tak mau masuk bilik.. Emir Daniyal nie memang pantang nama pool..letih ka apa ka tolak tepi..i dah la letih sangat dah masa tu.. dok nampak tilam dengan bantal jer.. tapi budak tecik nie dok keras kat situ tak nak masuk bilik..pfftttt..


dok pujuk kita.. "bole la mama"..."bole la mama"..haiih. la...turun perangai sapa nie agak-agak..hahaha





Ermmm tak sampai hati nak tolak permintaan jantung hati nie.. so bagi jer la dia berendam.. kemain suka la dia..lepas mandi..bagi susu..sekejap jer dah terbongkang lena.. hahaha..

ok esok i sambung lagi na... Bye..



With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

14 comments

  1. hahahah farah mak aihh kepam sungguh.. ingatkan tahun ni.. tahun lepas.. kekeke.. lawak la farah ni

    BalasPadam
  2. wah..

    seronot mandi kolam eh..

    BalasPadam
  3. hahahaha..farahglanz dah panaskan enjin turbo tu..tungguuuu

    BalasPadam
  4. akk citer pergi langkawi tak tahula bila nak update

    BalasPadam
  5. dawn chalet tu mcm best..ada kolam depan chalet..senang nak terjun hehe

    BalasPadam
  6. sonoknya mandi kolam memalam . hehehe

    BalasPadam
  7. hahaha.. cara baca pun dah macam cara Kak Farah cakap.. macam bullet train

    BalasPadam
  8. budak2 dengan kolam memang tak dapat dipisahkan..

    BalasPadam
  9. budak2 dan air memang sukar dipisahkan. best jalan2 tu

    BalasPadam
  10. mesti smpi kecut2 dok berendam dlm kolam tu heheheh emir emir...

    BalasPadam
  11. seronok emir berendam malam2.. keluaq pintu terus lompat la. hehehe time ni xleh selfie dgn neelopak lg

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||