BUFFET RAMADHAN THE LIGHT HOTEL, SEBERANG JAYA, PENANG | NOSTALGIA SAJIAN DESA BUFFET RAMADHAN 2016

03:05


Assalamualaikum..
Lebih kurang 3 minggu jer lagi nak masuk bulan Ramadhan dah.. sekejap betul kan dah bertemu Ramadhan lagi...Yayy...tak sabar!!!! >__<

So sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi, meh Farah nak share awal-awal tempat berbuka puasa yang u all patut masukkan dalam list ok..kat mana???? meh checkadaut!!!!!!!

THE LIGHT HOTEL, SEBERANG JAYA Tahun nie buffet ramadhan mereka adalah bertemakan Nostalgia Sajian Desa 2016.. haa nampak tak..from the tema pun kita dah boleh agak apakah juadah yang bakal disajikan.. menu berkonsepkan Traditional Malay Cuisine yang sudah pastinya kena dengan selera orang kita yer dak..dan yang paling penting ianya juga mendapat pengiktirafan HALAL dari JAKIM! =D

simple decoration yet so nice..

sambil menjamu selera nanti u all akan turut dihiburkan oleh Rayyan Band nie..suara brother baju merah tu best beb! kemerduan suara dia confirm akan membuatkan u all nak makan bertambah-tambah lagi nanti.. seriously ok!!! 

Menu utama pembuka selera tak lain tak bukan pastinya Nasi Beriyani Kambing la.. Farah dah cuba.. memang sedap.. juicy jer daging kambing tu.. dan tak liat langsung.. terbaik la..

Selain beriyani kambing ada banyak lagi menu-menu yang pastinya akan membuka selera kita.. Yer la seharian dah kita menahan lapar dan dahaga kan.. so time berbuka apa salahnya sesekali reward perut kita kan.. ok now jom tengok menu-menu yang disajikan..












Oh! one of my favorite.. 











Gado-gado.. kuah kacang dia memang betul-betul umphhhh.. pekat..likat..terangkat..
must try ok...










Roti boom tapi dalam tu bukan kosong yer.. ada inti.. macam murtabak..Best!!

Ada banyak jenis dessert yang u all boleh try nanti.. semuanya tiptop.. 



Ya ampunnnnnn!!! paling best ever.. caramel dia lemakkkkk berkrim...manis pun secukup rasa.. u all mesti and mesti cuba yang nie ok!







nescafe tarik dan teh tarik... 

nie antara menu yang sempat Farah cuba hari tu..

yang ini pun best . char k.teow nie masak ala-ala chinese style sikit.. 

barisan chef yang akan menyediakan menu yang terbaik buat kita semua nanti..


selain makan-makan...gelak-ketawa riang...apa lagi yang familia #pbu buat yer???? hahaha.. faham-faham jer la..layazzzz.. bukan selalu pun nak jadi model kat blog sendiri..hahaha







Thanks guys!



Overall bagi Farah setiap menu yang disajikan tiada yang tak sedap melainkan yang sedap-sedap belaka..5 bintang Farah kasik!!!! Awesome Food..Awesome Service and Awesome Environment..Trust me! confirm u all tak akan menyesal berbuka kat sini.. 

Bila buffet nie akan start??? Ok Fyi, buffet ramadhan di The Light Hotel, Seberang Jaya Pulau Pinang start from 8 Jun 2016 -3 Julai 2016 | 7.00 mlm - 10.00mlm di Spice Brasserie. Harga bermula dari RM79+ (Dewasa) RM48+ (Kanak-Kanak) dan RM60+ (Warga Emas)
Promosi (10+1) - bagi setiap bayaran penuh satu meja 10 pax akan dapat percuma 1 pax.. 

Wait!!!! ada lagi berita baik yang Farah nak share dengan u all nie.. If u all nak dapat harga early-bird (RM70nett) sahaja untuk seorang, boleh cepat-cepat contact no kat bawah tu yer.. Promosi terhad sehingga 31 Mei 2016 SAHAJA!!!! So jangan tunggu lagi jom grab sekarang!!! 

Contact
+604 382 1111
The Light Hotel Seberang Jaya


psst:- Surau turut disediakan untuk kemudahan pelanggan yang ingin menunaikan solat.. =D


With Love,
FarahGlanzDotCom



You Might Also Like

14 comments

  1. sedapnyaa tengok makanan tu... hehe

    BalasPadam
  2. menu kambing wajib ada kn kalo p mana2 buffet ramadhan....lpr plak tgk mcm2 menu pg ni

    BalasPadam
  3. teringat lagi menu yang ada tu..

    BalasPadam
  4. kalau dok penang mmg konfem ahkak ajak husb akk pegi ni..
    dia suka la makanan2 cmni esp beriani kambing tuh...

    BalasPadam
  5. makanan superb!!!
    mangement superb!!
    team pbu superbb!!
    everything is superbbb!!

    BalasPadam
  6. beriyani kambing dan udang memang buat usus perut menari-nari...

    BalasPadam
  7. Terliur tengok kuih ketayap tu

    BalasPadam
  8. comelnye reviewer itu he he. makanan semua nampak sedapp..tapi light hotel memang makanan melayu dia sedappp

    BalasPadam
  9. N FYI kite dah pindah sini

    BalasPadam
  10. semuanya sedap2 belaka x de yg x sedappp

    BalasPadam
  11. Tanpa NamaJun 24, 2016

    27hb nieee. Kami check in to try their food. Marbeles

    BalasPadam
  12. patut lahh bos skit2 dok mai outside meeting sini. makanan sedap

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||