Trip Family Day Ofis Husband ke Pulau Langkawi | Part II

13:03

Assalamualaikum..
part paling malas nak update blog tau apa? nak kena letak watermark kat gambar...dah la i nie pulak bukan reti nak bergambar sekeping dua ja.. kalau sekali bercuti gambar mesti 500 ke atas.. so cer bayangkan nak edit+watermark gambar yang banyak mcmni.. mau muntah hijouu..bertabahlah.....

Ermmm..meh la nak sambung lagi citer #throwback family day kat Pulau Langkawi Part II... dont worry ada sampai Part III jer.. tak payah nak meleret panjang-panjang yer dak.. 

Bangun pagi.. siap-siap terus ikut rombongan datang breakfast kat Restoran Siti Fatimah...lokasi kat mana jangan tanya.. sebab i pun tak tahu..sebab namanya pun rombongan kan..so ikut jer lah.. kalau u all nak tahu sila google okey..

yang baju belang tu la Tuan Pengarah husband.. sempoi jer kan.. 

officemate husband.. 

Menu kat sini dihidang ala-ala buffet...so ambil jer nak makan apa.. lauk-pauk pun not bad..banyak choice...tapi tu la, pagi-pagi nie bukan boleh nak makan banyak pun..sekadar nak alas perut jer..

Dah kenyang budak tecik manja nie.. tak banyak ragam pun..apa kita suap itu lah dia makan.. =D

lepas breakfast...stop pertama kami adalah di sini..kat mana nie pun dah lupa jugak..agagaga... sorry memang tak take note apa pun untuk trip nie.. sebab rasa macam dah berpuluh kali datang Pulau Langkawi, so dok ingat tak payah la note-note bagai....sekali ambik, lupa jugak..hahahah...lagipun singgah sini pun sekadar turun cuci mata jer..tak membeli apapun.. sebab tak ada yang berkenan di hati..heee

next stop kat sini.. NUSANTARA MAJU... tempat orang jual gamat...

rempah-ratus kot nie..


banyak la jugak produk-produk yang berasaskan gamat ada jual kat sini..harga pun murah jer.. memang wajib kan kalau datang Pulau Langkawi nie mesti orang suka borong gamat..so i pun tak terkecuali... tapi idak ler memborong sampai lupa diri...hehehe


Buluh Tumpat.. untuk apa nie i pun tak tahu.. hehehe


macam-macam jenis minyak gamat  ada.. pilih jer ikut kesesuaian...



IBU GAMAT.. nie la rupanya yer setelah dikeringkan.. 

Last singgah sini masa rombongan sekolah rendah.. hahaha...kalau tak ikut rombongan memang tak sampai la kat sini kan..hehehe

Next stop..singgah di Duty Free Warisan.. kat sini AGAK best la.. best sebab tempat nie ada aircond..hahaha.. actually ada macam-macam kat sini.. pinggan mangkuk..pakaian..parfume..coklat dan banyak lagi la..harga bole la..nak kata murah sangat tu tak pun.. tapi murah la kalau nak compare kat tempat lain..

masuk kat dalam nie melekat kat tempat jual mainan ja.. selagi tak beli selagi tu la budak kecik nie tak mau berganjak..semua benda dia tengok, dia nak beli..pfftt

i pun rambang mata tengok baju kat sini..lawa-lawa.. tapi tak beli pun..hahaha..


Next stop...'Gunung Mat Cincang'...kalau datang secara rombongan tapi tak datang sini tak lengkap la orang kata kan..

walaupun dah berpuluh kali singgah dah, tetap kena turun jugak sebab tak kan nak dok keras kejung atas bas pulak..so turun la ronda-ronda kejap..

dalam dok tak mau turun bas tadi....tapi time posing, acah-acah macam baru 1st time datang sini..hahaha

dulu datang sini Emir Daniyal kecik lagi..sekejap jer dan besorrrrrrrr... :'(


bagi ikan makan... 


ikan gemok-gemok sebab selalu dapat makan free..


layan air pancut kat sini walaupun tengah panas berdenting..tapi ada dia kisah..layan jer la...


kami tak naik pun cable car.. sebab malas nak bersesak dengan orang ramai.. lagipun dah pernah naik dah..emir daniyal pun dah pernah naik.. so tak payah naik.. hahaha


lepak-lepak ambik angin kat bawah pun best jugak..


macam-macam dah ada kat sini rupanya.. ingat tak dak benda baru.. hehehe..rupanya banyak dah depa upgrade.. best la jugak..tak dak la bosan sangat.. 

see.. dulu datang sini mana ada benda mcmni lagi..

bergaya jer la dulu yer Emir Daniyal.. nanti dah besar kita datang sini lagi boleh naik yer...

teruja la jugak tengok tempat ni dah ada macam-macam benda menarik...







Nah i tempek gambar mamat nie dengan harga sekali..kot-kot la u all teringin nak naik boleh tengok sini..ok la harga pun tak mahal sangat..









panas berdenting kena aiskrim memang sedappppp...





budak tecik manja nie teringin nak naik benda tu tapi tak boleh.. kesian pulak..dok tenung jer dari jauh..


tak nak dia sedih ajak naik kereta kuda nie...satu pusingan 10hengget jer.. 

ok murah.. jom naik..


naik 3 orang tak dak hal la.. jangan risau..kuda tu mampu bawak kita yer..


pusing-pusing dekat kawasan nie jer pun.. boleh la 10hengget jer kan..





Next stop ke Langkawi Geopark... kalau nak pergi island hopping kena naik dari sini la.. tapi trip island hopping tu i tak follow..malas sebab dah pernah pergi...so lepak kat medan makan jer sementara tunggu yang lain...

Akhirnya.. lebih kurang jam 6.30 petang kami balik semula ke Dawn Chalet.. Fuhhh legaaaaaa...

tapi sampai sini ingatkan boleh la nak golek-golek atas katil..tapi budak tecik manja pulak dok ajak mandi kolam..

so layan jer la..kesian dia mesti panas tadi..so berendam la sat kot boleh sejukkan badan tu sikit..

dah mau berkawan dia dengan anak ofismate husband ni....semalam kemain dok malu-malu miauuuww..


Malam tu ada buat makan-makan bbq.. tapi cuma gambar nie jer yang ada..yang lain tah mana hilang.. ermmm tak dapat tayang kat blog gambar i tengah dok kipas ayam malam tu...hahaha.

Overall hari kedua di sini yang sangat-sangat enjoy dan memenatkan.. hahaha
tunggu sat na..last part akan menyusul....Bye!


With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

8 comments

  1. masa ke sana pun,xbanyak tempat singgah...tapi ada jugak antra gambar di atas akak pernah pergi...

    BalasPadam
  2. wahhh seronok nyer!! lama tak pegi langkawi!

    BalasPadam
  3. Akakkkk guna watermark guna software apa ye kak?

    BalasPadam
  4. Nak resize dengan letak watermark ni memang part paling malas sekali. Tapi kalau tak buat memang tak berupdate la blog nanti. Kena rajinkan diri jugak.

    Langkawi ni boleh dikatakan pulau yang orang pergi banyak kalikan. Hehe. Sebab boleh buat banyak benda.

    BalasPadam
  5. bestnya boleh berenang sakan anak kak farah

    BalasPadam
  6. byk2 tmpt gunung mat cin cang tu je yg x penah jejak... mmm kena pegi lagi ni nmpk nyer

    BalasPadam
  7. semua pic ada sensor ke.. hahaha
    not bad la kak farah mai sini shopping, mkn ja

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||