REVIEW BUFFET RAMADHAN HOTEL PARK AVENUE 2016 | NIKMATI LEBIH 300 JENIS JUADAH YANG DISEDIAKAN!!

12:29


Assalamualaikum kesayangan hati,
Alhamdulillah seperti biasa, setiap tahun pasti dapat jemputan untuk berbuka di Hotel Park Avenue..rezeki orang kata...mana boleh ditolak yer dak.. so hari nie meh nak share dengan u all apa yang menariknya Buffet Ramadhan di Hotel Park Avenue pada tahun nie... 

Ok FYI, terdapat lebih 300 jenis juadah buffet ramadhan yang disediakan pada tahun nie dan masih lagi berkonsepkan 'food stall' seperti tahun sebelumnya juga..cuma tahun nie Farah tengok bilangan stall dia dah kurang sikit..tak sebanyak tahun lepas..maybe pihak hotel lebih fokuskan kepada keselesaan pelanggan la kot..better macam nie..sebab tak lah sesak sangat kat dalam tu..hehehe..

Farah dapat jemputan nie pada hari kedua puasa..sampai sana around pukul 7mlm.. sampai jer terus buat terjahan tengok menu apa yang ada...Let's checkadaut!!! =D

As usual...kiosk bakar-bakar terletak di luar lobby hotel.. antara banyak-banyak kiosk yang ada kat luar nie, yang paling WIN of coz la kiosk kambing golek tue haa...daging kambing dia juicy i tell u, bertambah lazat lagi sebab perapan dia secukup rasa! memang membuka selera i betul hari tu.. 2x tambah..hahaha

kalau u all pecinta masakan timur tengah, jangan lepaskan peluang makan kambing golek bersama nasi nie...baru umphhhh!

Selain itu, terdapat banyak lagi kiosk yang ada di bahagian luar..antaranya kiosk ayam golek, ikan bakar. tandori dan otak-otak..pilih saja semua pilihan yang ada yer..

kiosk otak-otak yang panas-panas.. 

kiosk ikan bakar fresh from pemanggang..

kiosk ayam golek digolek-golek..

Di bahagian dalam pula, ada kiosk nasi ayam.. one of my favorite nie..=D

pengemar makanan pasta, boleh terjah ke kiosk italian pasta.. spaghetti carbonara dan fettuccini bolognese dia sangat-sangat sedap okeh! slurrpppp 

bersebelahan kiosk italian pasta, ada kiosk fish & chip..yang nie pun i cuba.. memang sedap.. cod fish dia very fresh and crispy..memang sedap!!! 

bagi yang nak berbuka dengan something yang manis boleh terjah ke kiosk apam balik dan juga jangan lupa try jugak teh tarik kaw-kaw di kiosk sebelahnya yer.. 

apam balik nie sedap.. i siap mintak extra corn lagi..hehehe

kiosk pisang goreng pun ada jugak..kalau ada cheese lagi best..sayangnya tak ada.. sobsssss

berdekatan dengan receptionist kaunter ada kiosk laksa, mee dan bihun serta roti john.. mesti cuba laksa dia yer.. kuah dia pekat..ligat terangkat!!! 

bersebelahannya pulak ada kiosk popiah basah..sekarang ni susah nak dapat popiah basah yang sedap dah.. tapi popiah basah kat sini tak mengecewakan.. sedap!

Now...meh terjahan ke menu utama pulak yer..apa yang ada kali nie..

Taraaaaaaa... beraneka jenis menu yang ada di buffet utama..masakan Malay Tradisional yang pastinya menepati selera kita orang melayu nie.. 

total semua ada 11 jenis juadah di menu utama.. ada nasi putih, nasi minyak..gulai nangka, ikan pari, sayur campur, gulai ikan bawal, kepah, rendang ayam, kurma daging, udang sambal.. Eh banyak lagi la..semuanya marvelous! =D

bagi pengemar sup.. ada 3 jenis suap yang disediakan.. sup ayam ala mamak. sup daging kampung dan sup cendawan tiram..

ulam-ulaman, sambal jeruk dan pecal pun ada.. 

semuanya fresh-fresh belaka.. 

u all boleh pilih jer dari seleksi yang ada...

ketupat dan lemang pun ada.. jangan lupa makan bersama serunding dia yang sedap tu...

kaunter yong tau foo.. yang nie pun favorite i.. tiap tahu mesti tak miss celup-celup kat sini..

terdapat lebih kurang 12 jenis air yang ada kat sini.. banyak kan.. hehehe

hot coffee and tea pun ada..

yang nie paling WIN!!! kiosk ais kacang.. 



pelbagai seleksi bubur...cuba jangan tak cuba...

kalau teringin nak makan jeruk pun ada kat sini..

dan akhir sekali tak lengkap la buffet ramadhan jika tak ada dessert kan..

so jangan malu..jangan segan..sila try semua yang ada yer..



sambil menikmati juadah berbuka, kita juga akan turut dihidangan dengan persembahan ghazal oleh S.M Ahmad, Dores dan Zatul Mentor 6... mendayu-dayu jer dengar alunan muzik yang dimainkan oleh mereka.. 

FYI, kat sini juga ada disediakan kemudahan surau menunaikan solat.. so tak perlu risau..lepas solat boleh sambung makan lagi..heee

Last but not least.. terima kasih kepada pihak Hotel Park Avenue kerana masih lagi sudi menjemput i berbuka kat sini..setiap tahun juadah-juadah yang disediakan memang superb!!!! Buffet Ramadhan di sini adalah yang terbaik sekali di Sungai Petani.. tak ada tandingannya lagi..i bukan bodek yer.. tapi ikhlas.. i dah pernah cuba buffet ramadhan kat tempat lain..tapi tak marvelous macam kat sini..kalau u all tak percaya sila datang cuba sendiri.. lepas tu mai share komen kat sini ok! =D




Bagi yang berminat :-


Waktu Buffet Ramadhan
7 Jun - 4 Julai 2016
7.00pm - 10.00pm

Harga Voucher
RM 70+ Dewasa
RM 49+ Kanak-kanak

Walk-in
RM 75+ Dewasa
RM53+ Kanak-kanak


Untuk Tempahan
Ms. Yeoh Shwu Fan
016-419 2946
Tel : 04-431 7777


With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

15 comments

  1. Tengok terliur pun tapi xde selera nak makan tak berapa sihat loni

    BalasPadam
  2. ada yg tergolek kekenyangan lps mkn sbb semuanya nmpk sedapppp

    BalasPadam
  3. bestnya semua jenis masakan ada

    BalasPadam
  4. Wah rambang mata dibuatnya. Pelbagai jenis menu 😊

    BalasPadam
  5. giler byk menu depa kan..insyallah taun dpn ada lagi nak join haha

    BalasPadam
  6. kambing tu..yummm...suka la apam balik panas2 tu

    BalasPadam
  7. kalau macam ni,tak rugi bayar mahal..semuanya ada

    BalasPadam
  8. semua sedap.. tahun depan boleh mai lg.. hahaha

    BalasPadam
  9. kambing tuu.. pergh..

    BalasPadam
  10. oooit kak.. da mula cuti rayoo ke.. senyap sopi jee haha..
    selamat hari raya ya.. maaf zahir batin =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. tu la.. cuti raya sakan nih.. hahaha

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||