BEAUTY REVIEW | ULTIMATE POTENT NEW LAUNCH BLOGGER EVENT

16:18

Assalamualaikum..
Hai..citer percutian kat Sarawak tu i tangguhkan kejap yer...sebab i nak bagi laluan untuk produk review nie dulu...lama sangat dah tertangguh nie..huhuhu..

sebelum i bercerita dengan panjang lebar tentang produk nie, i nak ucapkan terima kasih terlebih dulu kepada Shizens dan The Butterfly Project kerana sudi menjemput i ke Ultimate Potent New Launch Blogger Event bertempat di Level 1, Atrium Gurney Paragon.. *kiss =D

Okay mungkin ramai yang dah tahu kot tentang produk Shizens nie...ke ada yang tak tahu???mihmihmih... tak pe yang tak tahu, meh i bagi tahu...

Basically, Shizens is a Malaysia brand, tapi apa yang istimewanya tentang produk Shizens nie adalah kesemua produk mereka made in Korea!!!..kalau sebut Korea of coz semua orang tahu kan..Korea memang terkenal dengan produk kecantikan..jadi tak hairan la kalau produk kecantikan dari Korea masuk pasaran kita, semua berebut-rebut nak try..sebabnya satu jer..nak kulit cantik, glowing and flawless macam orang Korea jugak.. yer dak..

kalau yer..u all should try 2 produk terbaharu dari Shizens nie iaitu Ultimate Potent and Hydra Quench..jom checkdaut!!!


Product Info

Ultimate Potent (RM468)
was formulated specifically for an instant skin lifting effect, evens skin tone that promotes a smooth and youthful appearance. Perfect lifting in the blink of an eye.

Hydra Quench (RM168)
An intensely hydrating essence formulated to boost up moisture level for all skin type especially dehydrated skin with soothing effect up to 24 hours. Hydra Quench works effectively in 3 ways on our epidermis layer:
• Replenish moisture
• Keeping moisture
• Lock-in moisture

Hydra Quench is made up of nourishing ingredients, including Sodium Hyaluronate and Gigawhite (7 natural plant extracts)


pada hari tersebut, i telah berpeluang untuk mencuba kedua-dua produk terbaharu nie.. produk yang pertama i try adalah Ultimate Potent.. produk nie perlu dipakai selepas kita apply toner/essence.. selepas tu baru lah kita spray Ultimate Potent nie ke seluruh kulit wajah..for better result massage upright direction sampai betul-betul absorb..


yang bestnya product Ultimate Potent nie..effect dia on the spot kita boleh nampak tau..tengok picture i kat atas tu..nampak dah sedikit runcing kan..hehehe.. serius best.. tu baru sekali guna.. kalau berkali-kali????..hahaha..lagi satu kan tekstur dia smooth jer dan tak rasa melekit langsung.. yang nie buat i suka sangat!

Next, i try pulak Hydra Quench... yang nie just titik 1-2 drops jer kat hujung jari kita, kemudian gently pat onto face and massage using circular motions upward till completely absorbed...Hydra Quench nie suitable to be used day and night, prior moisturizers... 

Hydra Quench nie pun effect dia superb!!! ia akan membantu menghidratkan, menegangkan dan mencerahkan kulit kita.. 

Happy Face!!!! so far i sangat berpuas hati dengan produk terbaharu dari Shizens nie.. memang best sangat..tertiba fefeeling macam kulit gegadis korea dah...ahahah..Eh! u all pun kena try tau..=D

For more information, kindly visit:

Website: www.shizens.com






With Love,

FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

6 comments

  1. memang nampak fresh laa muka farah..aish dari kajol jadi gadis korea pulak..ape2 pon akak tertunggu2 entry korea nuuun..tak sabar

    BalasPadam
  2. mcm best je...kena beli ni

    BalasPadam
  3. lepas ni pinkish la kuli kak farah ye... heee

    BalasPadam
  4. patut nampak makin lawa, rupanya pakai produk nih..hehehe..

    BalasPadam
  5. Salam..pe habaq?
    yaya saje mai sini melawat kengkawan blogger.. =D

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||