Weekend Getaway | Makan Angin kat Penang Island Jer!

15:08

Assalamualaikum...

Auucakkk bersua lagi kita yer..ok meh la kita mulakan satu-persatu story yang dah terlalu lama pending nie.. tapi sebelum tu i nak minta maaf dulu..dalam tempoh i nak settlekan semua story-mory yang tertangguh ni, maybe i tak akan sempat nak buat blogwalking.. so u all jangan la merajuk pulak yer kalau i tak balas kunjungan..nanti bila dah settle...InsyaAllah slow2 i akan balas balik kunjungan u all tu.. now i nak lambakkan citer banyak-banyak kat blog dulu.. biar berpinar mata u all baca.. =D


ok let's start...tapi ini bukan citer percutian kat Korea yang i nak citer dulu..hahaha... tapi citer weekend getaway i dengan family ke Penang Island..mesti ada yang kata elehhh bercuti kat Penang jer pun nak citer ke.. ala tak pe la bagi la chance kat i nak citer jugak..lagipun blog nie kan umpama macam dairy jugak.. so seremeh-remah benda pun kenangan jugak tuuuuu...betul tak..hehehe 

back to story..actually plan bercuti kat Penang nie memang betul-betul last minit punya plan.. bayangkan petang hari jumaat tu tertiba adik i Nurul ajak pergi bercuti..mulanya nak ajak ke Tambun, Ipoh tu.. tapi memandangkan plan pun dah last minit..so bercuti di Penang adalah yang terbaik pada masa tu..hehehe..disebabkan plan yang last minit jugak...i tak banyak masa nak study tempat penginapan yang best kat area Bt.Feringghi tu..so i just booking jer Sri Sayang Resort Services Apartment yang kebetulan available on that day...confident jer kan booking hotel tu tanpa baca review dulu..hahaha..i confident la jugak sebab pernah terbaca blogger ZaZa review kata bagus.. tapi betul ke bagus...haaa nanti jap i story na.. 

so petang tu, dengan rushing-nya balik ke sp..kemas apa yang patut then zassssss bertolak ke Penang balik..sampai sana around pukul 11.00mlm.. memang letih yang teramat sangat..yer la..petang tu i kerja tau.. tapi dah layan otak gila nak pi bercuti jugak..penat pun kena tolak tepi la..hahaha..

urusan check-in berjalan lancar..so dengan excited-nya naik ke unit rumah yang kami dapat.. bukak jer pintu!!!!!!!! Arghhhh terukkkkkkkkknya!!!!!!!!! dengan lantai kotor.. bilik kotor..toilet kotor..kitchen buruk...senang cakap memang unit rumah yang kami nie dapat betul2 teruk!! i tak akan hina seteruk ni kalau unit yang kami dapat nie ok..jangan salah sangka...i pun tak de la nak expect dapat macam hotel 5 star tu ha.. tapi common la..tergamak lagi mereka jual kat guest dengan condition yang teruk macam tu.. harga semalam pun bukan murah okey..RM360.00 jugak semalam.. tapi dengan condition macam tu serius sangat tidak berbaloi dengan nilai yang i bayar...bayangkan la teruk tak teruk sampai i pakai kasut la sepanjang berada dalam rumah tu..tido pun i lapik dengan towel..sebab cadar dia ada rasa miang..pffttt

kalau tak terkenangkan masa tu dah hampir pukul 12.00tgh malam dan dengan anak-anak kecik lagi memang i confirm akan mintak refund dah...then cari penginapan lain yang lebih selesa.. tapi tu lah..dah lewat sangat dah..so suka tak suka terpaksa hadap jugak...tapi nie memang 1st and last la i stay situ! moral of the story..jangan buat kerja gila pergi bercuti last minit..hahaha

so far, itu jer la pengalaman buruk yang terjadi..masa acah-acah baca review, katanya suasana tempat nie best.. cuma maybe nasib we all la tak baik kot dapat unit rumah yang teruk..fasiliti lain macam swimming pool pun masih consider ok laaaa..selain tu yang part okey lagi tentang tempat nie, kalau kita nak ke laut just lintas jalan jer dah sampai..sayangnya la kan.. kalau la mereka dapat maintain tempat nie..sure i akan repeat datang lagi..huhhh


See...suasana pagi yang i tengok dari balcony cantik sangat.. tapi kenapa luar jer cantik.. patutnya dalam pun kena la cantik jugak!

pagi tu we all breakfast kat gerai betul-betul kat depan apartment ni.. rare jugak tempat dia..kreatif.. i suka konsep macam ni.. macam breakfast dalam hutan jer.. ada pokok-pokok yang menghijau..ada buaian..burung ada..ayam ada.. harimauuuuuuuu pun ada..ahaaa..makanan kat sini pun not bad..nasi lemak dan kuih yang we all makan pun menepati selera..






lepas dah kenyang naik atas balik.. sebab anak-anak dah tak sabar nak mandi kolam..



 layan sungguh anak-anak mandi kolam..

 entah apa yang budak berdua nie borak dengan kawan baru tu.. 




sebelum check-out meh la bergambar ramai-ramai kat sini.. untuk ingatan supaya tak tersalah booking lagi tempat nie..muahahha

lepas tu ramai-ramai menapak ke seberang jalan.. nak ambil angin pagi yang sepoi-sepoi panas lit-lit katanya..





macam best jer naik parasailing tu.. tapi mampu tengok jer la..nak naik takut.. tinggi sangat tu..huhuhu





 then we all singgah Padang Kota Lama.. lunch kat sini.. 





 layan budak tecik manjer ni habiskan duit... 


lepas dah boring lepak kat padang kota.. we all singgah sejukkan badan kt Penang Hill pulak.. 




ingatkan tak ramai datang sini...ramai jugak rupanya.. kena tunggu lama jugak la sebelum sampai turn kami dapat naik cable car..

 pemandangan dari dalam cable car.. 


 sampai ke puncak dah..yayy!




acah-acah teropong pi la kan.. 

ok best jugak datang sini...sesuai untuk santai bersama family sebab cuaca kat atas nie tak de la panas lit-lit macam kat bawah...hehehe.. 

lewat petang baru balik sp..overall seronok jugak plan mengejut macam nie..yang penting dapat spent time dengan family tersayang.. mereka happy of coz i pun happy...

ok next???? tungguuuuuuuuu


With Love,
FarahGlanzDotCom



You Might Also Like

16 comments

  1. Adik akak yg duk balik pulau tu dh transfer ke Puchong...now x de chance nak selalu naik penang

    BalasPadam
  2. kalau sy minta refund pedulik apa...duit kita kan...

    BalasPadam
  3. bla bc entry ni rs mcm... wahhhh jauhnya farah mkn angin hahahahah

    BalasPadam
  4. alamak pernah jugak survey tempat tu. sebab luaran macam cantik >,< maybe dif unit dif owner kot. yeke?

    BalasPadam
  5. wah..bestnya bercuti..:)

    BalasPadam
  6. ingatkan harimau betul2 tadi, kus semangat!

    BalasPadam
  7. tak bestkan bila dapat bilik tak menarik macam tu.. lepas nih, jangan buat gila booking last minute macam tu..

    BalasPadam
  8. penah p sekali je penang hill...tp macam borink skt la bg akk...takpe at least dh penah p..hehehee

    BalasPadam
  9. SEDAP NASI LEMAK SEBELAH SRI SYG TU ...
    ARI TU KITE PUN DOK SINI TAPI BKN MANAGEMENT HOTEL KITA DOK PERSENDIRIAN ... BOLEH LA ... MCM RUMAH ORG LA ...

    SKRG NI MLS NK PI PENANG SBB JEM .. RIMAS PASTU PEMANDU NYE YA AMPUN GANAS BETUI

    BalasPadam
  10. memang bestkan bercuti..tak kira dekat ka jauh..asalkan keluar dari rumah dan bersama family..tp bab homestay tu meluat plok kan..on day nak fefeeling bercuti mcm ni gak laa..padahal duk kat penang ja..hahaha

    BalasPadam
  11. 1st time p situ dulu masa study ngn kawan2...mujur dpt rumah yg ok sgt2...bersih dan cantik...
    2nd time pi...time tu Adriana baby lagi...Ya Allah Ya Rabbi bilik punya teruk...pastu dari malam sampai ke pagi dia asyik reyau ja. Memang terus pangkah lerrrr....
    Stress rasa dengan kotoq n scary nya time tu

    BalasPadam
  12. alahh spoil giler bilik dpt cengitu...tp tulah sbb anak kecik kan...hadap je lah..huhu

    BalasPadam
  13. bilik xelok ka.. hahhah. sabaq2. makanan jugak yg sedap2. nyummm2

    BalasPadam
  14. gambar biliknya mana?hish...ni klau laki k.zai mau kecoh dh ni

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||