BEAUTY REVIEW | UNBOXING OF MY ALTHEA PINKY BOX!

01:22

Assalamualaikum..

Hai girlss..u all masih ingat tak lagi tempoh hari i ada shoutout kat My IG & FB Page about kotak pink yang i terima dari KOREA tu.. i'm sure u all mesti dah tahu kan apakah bendanya yang ada dalam kotak pink tu yer dak..tapi tu lah, sorry sesangat sebab hari tu i sempat wish Birthday jer kat Althea..tapi tak sempat nak buat review in details lagi kat blog..huhuhu..hari nie barulah ada kesempatan nak buat..better late than never kan orang kata..heee 
so let's chekadaut!!!!!!

okay before that meh nak bagi tahu dulu secara ringkasnya....
Apa Itu Althea????
-Basically, Althea adalah sebuah web e-commerce Korean Beauty Store yang terbesar di Asia Tenggara dengan menawarkan harga terendah yang dihantar terus dari Korea. Di Althea, terdapat beribu-ribu barangan kecantikan yang terdiri daripada pelbagai brand -brand terkemuka di Korea seperti Laneige, Innisfree, Sulwhasoo, IOPE dan banyak lagi.


bersempena dengan birthday #AltheaTurns1 tempoh hari, semua Butterfly Members diberi peluang untuk merasai sendiri pengalaman shopping di Althea..memang excited sangat dapat peluang macam nie..macam tahu-tahu jer barang make up i pun dah sampai masa nak kena beli yang baru..Alhamdulillah rezeki..=D

memandangkan barang untuk Eye MakeUp i yang dah nak kehabisan, so i just memborong for Eye Makeup Tools jer la...jom tengok apa yang i shopping.=D

Taraaaaaaa!!!! nie lah antara Eye Makeup Tools yang menjadi pilihan i.. ada 6 jenis barang kesemuanya..okay meh nak list down and review satu persatu yer..
  1. Etude House Drawing Eye Brow New- suka sangat eye brow nie sebab smooth jer dan dapat membentuk eye brow kita dengan mudah. Price:- RM17.00/pcs                                                                                
  2. Etude House Dr Mascara Fixer For Super Long Lash - yang nie i gunakan after i apply 4D mascara..fungsi mascara nie adalah for long lashed. If nak looks natural just apply it alone...Price:- RM20.00/pcs                                                                                                                    
  3. Witch's Pouch Selfie Awesome Gel Liner - bestnya pasal eye liner nie adalah tak smudge langsung dan  boleh tahan selama 24 jam! senang nak apply and color dia hitam pekat memikat..suka sangat!!! Price:- RM24.00/pcs                                                                                 
  4. Missha The Style 4D Mascara - Easy to apply and tak clumpy my lashed.. effect 4D dia pun best..nampak volume jer bulu mata i.. yang bestnya lagi Wudhu Friendly.. Price :-RM16.00/pcs                                                                                                                                                                
  5. Tony Moly Backgel Eye Liner - 1st time guna eye liner jenis macam ni..tak susah pun nak apply rupanya..nak draw pun smooth jer..senang nak jadi la sebab brush dia panjang.best! Price:- RM17.00/pcs                                                                                                                               
  6. Witch's Pouch Skinny Brush Big Marker Liner - kalau u all nak mata nampak besar berganda, eyeliner nie memang sangat sesuai untuk u all..nak draw pun senang sebab bentuk dia seperti maker pen..boleh tahan sehingga 24 jam jugak..yang nie i borong dua terus buat stok. Price :- RM28.00/pcs

begini la hasilnya selepas i apply kesemua produk di atas tu..=D

Memang puas hati sangat dapat shopping di Althea..kesemua barang yang i beli memang sangat berkualiti dan harga pun sangat-sangat berbaloi..dan yang bestnya lagi, tempoh masa penghantaran oleh pihak Althea pun cepat & pantas!!! InsyaAllah selepas nie for sure i akan repeat beli lagi..rambang mata hoiii tengok semua produk yang ada di Althea!!!!..Overall i kasik 5 bintang for Althea!!!!!!!!!!! 

For more details:-

Facebook : 


Website : 


Instagram : 

http://www.instagram.com/altheakorea


psst:-Thanks Althea!!!! Thanks The Butterfly Project!!!! *muahhh



With Love
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

10 comments

  1. wahhhh sakan rara...balik dr korea...dpt plak gift dari altheakorea...hihihi

    BalasPadam
  2. sesuai untuk yang suka bermake up..

    BalasPadam
  3. Segak aih mata tu...
    Menggoda sgt aih

    BalasPadam
  4. syoknyaa tgk brg make up! husna kalau ada pon x pandai nak apply.. huhuhu..

    BalasPadam
  5. bila nk review semua ni.. hehehe

    BalasPadam
  6. serba pink... mmg jelas utk org pompuan ;-)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||