OUR 13TH WEDDING ANNIVERSARY | ESCAPE TO KUCHING, SARAWAK | PART III : 3 TEMPAT MAKAN BEST WAJIB SINGGAH!

16:03

Assalamualaikum...
Fuh! lega entri-entri review yang sekian lama tertangguh dah pun settle.. so now baru lah boleh sambung citer percutian ke Kuching, Sarawak dengan hati yang tenang..stress tau fikir banyak lagi citer percutian i yang dok tertunggak tu..harap2 boleh settle la sebelum masuk tahun 2017 nanti..huhuhu

Okay..back to the story..hari nie i nak share tentang 3 tempat makan best yang wajib i singgah kalau balik ke Kuching, Sarawak..

1. KOPI O' CORNER

picture credit google
Lokasi Restoran Kopi O' Corner nie terletak di Jalan Satok Kuching dan dibuka 24 jam setiap hari.. tempat nie sentiasa penuh dengan orang ramai.. so kalau boleh before nak datang sini sila la booking dulu yer..

antara sebab restoran nie menjadi tarikan adalah kerana kat sini ada menyediakan hidangan masakan Sarawak yang terkenal seperti Laksa Sarawak, Mee Kolok, Mee Jawa dan banyak lagi.. 

selain hidangan masakan Sarawak..kat sini jugak terdapat hidangan masakan yang terkenal di Indonesia iaitu Nasi Ayam Penyet.. seperti di dalam gambar nie adalah Nasi Ayam Penyet Bakar.. pilihan Edy...

manakala menu pilihan i pulak adalah Nasi Ayam Penyet Original.. sedap sangat tau..ayam goreng dia panas-panas..memang membuka selera betul..dari segi harga pulak, don't worry sangat berpatutan..=D


sempat lagi Edy berjumpa dengan kawan-kawan sekolah dia kat sini..=D

Overall Rating:- 8/10 


2. Serapi Corner

picture credit google


Serapi Corner nie terletak di Lot 2051, No 231, Blok 233 KNLD, Rich Commercial Centre, Pekan Batu 7,Kota Sentosa, 93520 Kuching, Malaysia..
setiap kali balik ke Kuching, Sarawak, kami tak pernah miss singgah kat restoran nie..dalam banyak-banyak tempat yang i try, mee kolok kat restoran nie adalah yang paling sedap sekali..tahap sedap dia sampai boleh makan 3 mangkok ok..trust me..memang sedap! =D

Overall Rating:- 9/10 



3. DP Ice Cream Gula Apong


Lokasi tempat nie adalah di Jalan Chan Chin Ann, 93100 Kuching, Sarawak, Malaysia..berdekatan dengan Hotel Kapit..tapi kalau u all tak nak sesat, sila lah guna waze..dah sampai nanti bersiap sedia la untuk beratur panjang.. sebab ramai betul peminat aiskrim gula apong nie tau.. dengarnya ada banyak branch..tapi kat sini yang terbaik sekali..




FYI, ais krim gula apong ada dua saiz mangkuk..kalau cup kecik harga RM2 manakala cup besar RM5.. ada tiga pilihan topping iaitu kacang, Nestum dan Oreo.. rasa dia manisssss...tapi sedap! 



kat Sarawak jer tau ada aiskrim gula apong nie.. so make sure u all try.. kalau tak rugi la..=D


Overall Rating:- 7/10 



next update:- i nak review Damai Beach Resort, Kuching Sarawak.. tunggu na.. Bye!


With Love,
FarahGlanzDotCom


You Might Also Like

15 comments

  1. amboi..bestnya cuti2 malaysia..:)

    BalasPadam
  2. wahhh sedap2 nmpk makanan kt sana

    BalasPadam
  3. Wahh menarik gak kan..good sharing kan :)

    BalasPadam
  4. tinginnye nak makan mee kolok
    mil farah pandai buat x hahaha

    BalasPadam
  5. cakap pasal mee kolok terasa nak makan mee kolok!
    follow sini #964
    hee follow back and keep in touch :D

    BalasPadam
  6. Teringin nk bwk anak2 akk gi jalan sabah atau sarawak.xthula bila dpat ni

    BalasPadam
  7. Bila baca entry ni rasa terus nak buka AA cari tix sarawak hahaha...julia dah byk kali ke sarawak atas urusan kerja...jln pun limited...so ingat ada rezeki thn depan nak ke sarawak jln2 cari mkn kt sana bawa suami dan anak...best yer aiskrim apong tu lain dari yg lain...TQ review my dear

    BalasPadam
  8. kak farah dgn makan tak sah.. hahahaa
    entah bila nk cuti2 dlm mesia.

    BalasPadam
  9. sedap nampak makanannya

    BalasPadam
  10. teringiiiiinnnyyaa nak try mee kolok he3

    BalasPadam
  11. dapnyeeeee fara ice krim tuuuu..

    BalasPadam
  12. nak g sarawak jugakkkkkkkkk tapiiiiiiiiii............

    BalasPadam
  13. sronoknyaaaa.. rindu nak makan butter prawn
    https://mellyacrayola.blogspot.my

    BalasPadam
  14. Rindunyaaa sarawak. Ais krim apong! dapppp T_T

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||