SLAPPY CAKES ONE GARAGE DI M MALL, PENANG TIMES SQUARE

13:51

Assalamualaikum..
Haiiiiiii...meh nak share dengan u all satu lagi tempat makan best yang u all wajib singgah kalau berkunjung ke Penang..di mana??? ok make sure u all masukkan dalam list yer.. =D
LOKASI
- ONE GARAGE - terletak di O2O M Mall Penang Times Square.. 
tak susah pun nak cari restoran nie..kalau dari pintu masuk utama tu, u all ambik kiri terus jer dah boleh nampak restoran nie..=D

Actually, One Garage nie ada 3 jenis konsep di bawah satu bumbung iaitu Slappy Cakes (DIY Pancakes) One Steamboat (steamboat foods) dan Terminal One (western food). dan baru di buka pada bulan Januari yang lalu.

DO IT YOURSELF PANCAKE
hari tu i try konsep yang rare sikit iaitu Slappy Cakes.. kenapa rare..sebab kat sini kita boleh DIY sendiri pencake mengikut citarasa yang kita nak..
psstt...bila lagi nak tunjuk skills kita yang dah lama terpendam yer dak..heee..best okay.. dah macam main masak-masak kekdahnya..=D

before u all nak masak pancake tu, make sure u all order dulu bahan-bahannya yer...okay terdapat 4 jenis flavor yang u all boleh pilih iaitu Buttermilk, Pandan, Coklat atau Peanut Butter. Harga bagi satu botol berbeza-beza antara RM9-RM13...bergantung kepada flavor yang u all pilih.. 


Lepas tu u all kena pilih pulak fixins dia..jenis fixins ada banyak jenis.. antaranya macam kat dalam gambar tu.. Harga untuk setiap satu fixins adalah RM3.50..

untuk topping sauce pun ada banyak jugak..antaranya Honey, Peanut Butter, Strawberry Jam, Whipped Cream, Pumpkin Kaya dan banyak lagi la...dan yang i try hari tu adalah lemon curd..Harga untuk setiap toppings adalah RM3.50.

video


okay.. dah settle order so let's start masak pencake! 



  


see...kreatif tak skills melukis i..bahahaha..nampak sangat tangan tak de skills kan..hehehe tapi ok la bentuk nampak jer tak lawa tapi rasa sedap tau! dan yang paling penting enjoy! 

yang nie paling mudah sekali nak buat.. 'love pancake' for my cayang! hehehe


MENU LAIN DI SLAPPY CAKES
FYI, dekat sini bukan hanya ada pancakes jer tau.. banyak lagi menu lain yang u all boleh try.. antaranya meh tengok kat bawah...


Slappy Benedicts

(Sauted baby spinach, muschroom, two poach egg, tomato and mix salad (signature dish)


Cajun Chiceken Chop
(must try sedapppppppp!)


yang nie set menu untuk kiddos..



dessert nie pun best!











Suasana kat restoran nie sangat selesa..decoration pun sedap mata memandang.. kalau u all nak rasa best lagi silalah datang pada hari minggu sebab ada live band! 

next visit boleh try steamboat pulak..sebelah2 jer cafe dia..

i'm really fall in love dengan konsep hijau-hijau macam nie tau..

BAHAGIAN ATAS
kalau u all ada plan nak buat gathering ke..birthday celebration ke..or apa-apa event pun boleh kat sini..ruang kat bahagian atas memang dikhaskan untuk private event..tiada sewa dikenakan just order makanan jer..

okay jom pi terjah tengok macam mana rupanya kat atas tu..






Wahh..Unik & Cosy! ruang kat atas nie boleh menampung sehingga 50 orang..untuk pakej yang menarik boleh deal sendiri dengan mereka yer..




dari pandangan atas..


Last but not least, Terima kasih kepada pihak One Garage kerana telah sudi menjemput familia Projek Blogger Utara untuk merasai pengalaman berbeza nie. Terima kasih jugak kepada Marketing Manager Projek Blogger Utara, Kak El. *muahciked


ONE GARAGE
Ground Floor MM O2O 
Penang Times Square Jalan Dato Keramat
 Tel: 04-296 9580 
Open: 10am-10pm


With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

8 comments

  1. menarik cafe nya..siap bole wat pancake sdiri

    BalasPadam
  2. wowww menarik... masak2 sndri ja..

    BalasPadam
  3. sangat menarik la kan..semua jenis makanan ada..

    BalasPadam
  4. yang buat pancake tu paling best kan Farah

    BalasPadam
  5. untung laaa dpt pi.. sbb tu merajuk dgn pbu. okbai

    BalasPadam
  6. kreatif gak kak farah ya

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||