OUR 13TH WEDDING ANNIVERSARY | ESCAPE TO KUCHING, SARAWAK | DAMAI BEACH RESORT KUCHING, SARAWAK

01:00

Assalamualaikum...
Hai bercinta sangat la nak habiskan citer percutian i nie pun! hurm...what to do..masa sangat mencemburui i sekarang nie..muahahaha...ceh cemburu la sangat kan..padahal virus M dah melekat sebati dah..hahaha....but don't worryyyyyyy, walau lambat macamne sekalipun i tetap akan habiskan cerita percutian nie yer...sebab semua nie adalah kenangan untuk tatapan i di hari tua kelak..muahahaha =D

Ok let's continue kisah percutian sempena anniversary i yang ke-13th di bumi kenyalang..kalau yang dah baca dari entri sebelum nie mesti dah tahu yang i datang ke Sarawak adalah semata-mata untuk horneymoon jer.. so memang tak ada aktiviti-aktiviti tour pun kali nie..kalau yang nak cari info pasal tour, pandai-pandai la pi godek kat entri i yang lepas-lepas yer..sebab i dah pernah blog about it!

masa i share gambar chalet nie kat ig, ada kawan2 yang dok dm tanya Best ke Damai Beach Resort nie??????  ok kalau nak tahu best ke tak, jom ikut i jenjalan sambil i story-mory kat bawah okey! =D

FYI, Damai Beach Resort nie terletak di Teluk Bandung, Santubong..jarak dari airport nak ke resort nie adalah lebih kurang 40km dan mengambil masa 50 minit perjalanan dengan menaiki kereta..resort nie mungkin agak sedikit jauh dari kawasan bandar..tapi kalau yang memang nakkan privacy kat sini lah tempat yang paling sesuai sekali...

kat resort nie ada banyak jenis bilik yang kita boleh pilih..antaranya deluxe, superior, chalet dan suite..yang menjadi pilihan i hari tu adalah yang jenis chalet..i pilih chalet sebab lebih dekat dengan pantai dan laut..so boleh la dengar bunyi deruan ombak yang menghempas ke pantai! cewahhh..hehehe..yer la kata nak honeymoon kannn..so kena la pilih bilik yang special sikit pada kebiasaannya.. betul tak??? 

nak tahu berapa harga semalam kat sini boleh KLIK --> DAMAI BEACH RESORT

ok..begini la suasana kat kawasan sekitar chalet..kalau u all plan nak stay kat sini, please buat booking seawal 3 bulan ok..sebab bilik jenis chalet nie cepat nau full..macam i hari tu pun nyaris-nyaris tak dapat nak booking chalet nie..so terpaksa la i tukar tarikh, baru ada yang available..so ingat tau, booking awal..jangan nanti menangis kat tepi bucu katil..

urusan check-in kami hari tu settle agak lambat sikit..sebab ada group katanya...so kami dapat kunci chalet around pukul 4.00ptg..then lepas dapat kunci, tak sempat nak golek-golek kat atas katil, terus Emir merengek-rengek dok ajak keluar pi swimming pool..huhuhu..Emir dan pool terpisah tiada kan..hahaha..budak-budak nie bukan tahu penat ke apa kan..

so layan jer la permintaan buah hati i sorang nie..

mandi sini dulu sebelum terjun kolam..


kat resort nie ada 3 type swimming pool yang kita boleh guna...1st main pool..2nd kiddos pool dan yang ke-3 adalah infinity pool..dan antara ketiga-tiga pool nie yang paling oshem sekali adalah infinity pool! sangat sesuai untuk couple halal yang nak bermesra-mesraan tau...hahaha..pasal infinity pool tu tunggu i akan review kat next entri na..




ok..ini adalah kolam utama..sesuai untuk orang dewasa sebab air dia agak dalam..kat tengah-tengah pool nie ada poolside bar yang kita boleh bersantai sambil sejukkan anak tekak...






yang nie pulak pool untuk kiddos..ada slide yang confirm budak2 suka...air pun tak de la dalam sangat..cuma setakat paras pinggang Emir jer..tapi walaupun tak berapa dalam.. still kena ada pengawasan daripada parents.. sebab ada jugak budak yang lemas kat depan kami walaupun dia pakai pelampung..nasib baik Edy ada dekat dengan dia.. so sempat diselamatkan...bravoo my hero!!=D


antara view menarik yang dapat kita lihat di sekitar kawasan resort nie..

nun di atas puncak tu adalah katergori bilik jenis seaview deluxe...


yang nie pulak kategori bilik standard poolside..dekat jugak dengan laut..

kalau rasa nak main berkayak pun boleh kat sini.. 

tempat bersantai sambil mengadap laut china selatan...


Massage hut..juga mengadap laut.. sayangnya i tak berkesempatan nak try servis massage kat sini...huhuhu







dan puas mandi-manda kat swimming pool..kami pi jenjalan kat pantai pulak..time nie air laut dah surut..so tak boleh mandi.. just melayan dua beranak nie dok kutip kulit siput..punya la seronok Emir dapat kutip banyak kulit siput! =D

our room 316

very the sarawak kan konsep dia..jatuh cinta dah dengan chalet nie..ruang bilik dah la besar...memang puas hati sangat...katil jenis king sesuai 3 beranak nak tido dengan selesa..hehehe




ruang santai dalam bilik..

coffee and tea corner..

selak jer langsir nampak laut terbentang luas kat depan mata.. 


view yang super cantik! 


bilik air pun besar dan bersih...


toiletries...

tak puas lagi mandi kolam..bersambung kat sini pulak..haishhhhh

malam tu..after maghrib kami keluar pergi dinner kat Kopi O Corner..sebab Edy dah janji nak jumpa kawan-kawan sekolah lama dia kat situ..review pasal tempat makan nie pun i dah share kat entri sebelum nie..sila la godek entri sebelah...=D






after makan, plan nak pi lepak kat Waterfront..tapi masing-masing dah kepenatan..so cancel.. kami terus balik semula resort dan Zzzzzzz sambil mendengar alunan music semulajadi yang datang dari luar jendela chalet i..Fuhh mendayu-dayu jer bunyi dia..best ok! tak sedar pukul berapa tertidur...hahaha


keesokan pagi, celik jer mata..terus kejut Edy dan Emir bangun...i nak ajak pi tengok sunrise..semangat betul kan..tapiiiiii bila i buka jer pintu, Laaaa dah cerah rupanya!!! hahaha..i terlupa yang kat Sarawak nie memang cepat cerahnya..sepatutnya kena bangun lagi awal! hurm..so sad..terlepas sudah nak tengok sunrise kat sini.. tak pe la tak de rezeki kami..so dah alang-alang bangun, kami turun jugak la ke pantai untuk menikmati suasana pagi kat sini..


2 November 2015 -----> 13 years of togetherness and still counting!!!!



walaupun tak dapat nak tengok surise...tapi suasana pagi kat sini tetap ohsem! udara dia segar dan nyaman jer..sesekali terasa angin pagi yang bertiup..rasa sejuk sampai ke tulang! aduhaiii bestnya la kalau setiap hari bangun tido dapat tengok suasana macam nie kan.. 


lepas dah puas ambik angin pagi kat tepi laut..kami balik semula ke chalet then bersiap terus pi breakfast kat The Tree Restaurant..buffet breakfast kat sini not bad.. ada banyak selection of menu..standard la macam kat hotel2 lain jugak..

 ok..dah penat taip..nanti bersambung lagi yea..=D


With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

10 comments

  1. cantiknya chalet dia. nampak kampung style. tenang je. and swimming pool spacious. puas berendam

    BalasPadam
  2. Best kan cuti kat Damai. SB selalu gak gi situ jenjalan tengok pantai sambil bawa anak-anak. Kat Kch ni memang cepat naik matahari lebih2 lagi bila nak dekat hujung tahun. bila petang, pukul 6 gitu dah sangat gelap

    BalasPadam
  3. hari kami pi kuching stay kat bandar tp pi jugak santubong ni .... amik angin laut ... pantai cantik tp mcm ada byk serpihan kayu kering hitam2 ....pelik hehehe

    tp view belah petang cantik

    BalasPadam
  4. bestnya..bila laa boleh sampai serawak ni

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum kak farah, sihat ke? Rindunya nak bw sini. Emir pun dah nampak bujang. Hehehe bestnya happy 13th anniversary.. semoga kekal bahagia bersama ye kak ;)

    BalasPadam
  6. tenangnye rs kt cni..klu gi kuching betsnye klu dpt stay cni..1 mlm pun jadik laa..hukhukhuk

    BalasPadam
  7. cantiknya bilik...luas gila

    BalasPadam
  8. Kt area damai ni ada tak kedai makan yg sedap..boleh suggest tak kak farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai dear..tempat makan area damai tu ada..tapi akak tak try pun..tapi dekat jer.. kalau stay kat type chalet..just cross brigde kat belakang chalet tue jer..akak tengok mlm2 ramai lepak area tu..nanti try la ok..=D

      atau keluar makan kat town kuching..try check link nie..;D
      http://www.farahglanz.com/2016/09/our-13th-wedding-anniversary-escape-to.html

      Padam
  9. Kak.. bestnya..
    Terjatuh cinta tgk challet tu.
    Nak2 view time mlm dia dr dlm tu. Bestnyaaaaa. 😍😍

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||