Dekorasi Ruang Tamu Sentuhan Peribadi

15:59

Assalamualaikum...
kejadian dekorasi nie lama dah sebenarnya..sebelum raya puasa hari tu haa..tapi baru sekarang rasa nak campak citer nie masuk kat blog.. hehehe..lagipun i tak de la buat major ubahsuai pun.. just tambah make-up sikit-sikit jer untuk menyerikan sikit ruang tamu rumah i nie..

sebelum nie rumah i banyak menggunakan pencahayaan jenis day light jer..siang ka malam ka..semua bedal lampu day light jer..kadang rasa macam kat stadium bola pulak kekdahnya..hahaha...untuk pencahayaan jenis warm light bukan la kata tak ada langsung..adaaa...tu haa tengok ada seketoi betul-betul kat atas frame 4 Qul i tu..nampak tak???? tapi impak dia tak cukup kuat lah untuk membangkitkan suasana romantik kat ruang tamu i nie..sebab dari pembacaan i kat majalah2 dekorasi, lampu jenis warm light nie jer yang mampu mencantikkan dan menambahkan seri kat sesuatu ruang dalam rumah kita..

so bila pakar dekorasi dah cakap macam tu...i kena la follow kannnn.. muahahaha..


disebabkan i tak nak buat wiring guna casing kat luar..so terpaksa lah kena hadap keadan berdebu habis keseluruhan rumah..huhuhu..azab okeyyyy...debu dia naik sampai ke ruang atas sekali..huhuhu
actually..i bukan buat banyak pun..just tambah 6 point lampu dan 2 plug point jer... 
tapi tahap berdebu nie dah macam buat 30 point lampu pulak kan...
selain tu, i juga buat wiring untuk loceng.. sebelum nie kononnya tak nak loceng yang nak kena wiring bagai..i beli yang pakai bateri tu jer sebab tak payah susah-susah nak kena tebuk2 dinding..tapi last-last hampeh!..loceng tu tak sampai seminggu dah rosak!..buat rugi duit i jer kan..so dah alang-alang buat wiring.. i pasang jer la..harap2 boleh tahan lama...


nampak tak.. bukan kat dalam jer berdebu...sampai keluar pun berdebu habis..Uwaaaaaaaa bila ingat balik nie rasa nak nangis pun ada..dah la masa tu lagi beberapa hari jer nak raya.. dengan posa lagi...cer teka berapa kali i kena mop dengan keadaan berdebu macam nie...almost 10x okehhhh! bukan tahap mop dah..tapi tembak air masuk terus kat dalam rumah..baru la rasa betul-betul bersih dan debu tu semua hilang...huhuhu...

so u all jangan jadi macam i... sebelum pindah make sure plan betul-betul yer point lampu semua tu.. kalau tak bertabah la jadi macam nie...pfffttt....

setelah 3 hari mengharungi kepayahan...akhirnya siap jugak ruang tamu rumah i yang tak seberapa nie.. apa macam...cantik tak?? cantik la pada pandangan mata i..hehehe


Hurmmm...masih ada banyak lagi yang nak kena adjust nie sebenarnya.. tapi tunggu la raya tahun depan pulak kita fikir-fikirkan.. heeee

Ok la.. Bye!


With Love,
FarahGlanzDotCom



You Might Also Like

11 comments

  1. Cantik giler..akak nk buat deco mcm ni anak2 buas...nanges...dinding je baru cat

    BalasPadam
  2. cantik...syok bole dekorasi...akak tkde umh lg...beso tv tu

    BalasPadam
  3. lawa fara..pandai fara deco..

    BalasPadam
  4. sangat cantik...simple dan nice sgt...pencahayaan yg sgt soft...mcm kt hotel haaa hehe

    BalasPadam
  5. farah, penat ms pindah umah pun x sm ek dgn mengemas yg ni? ;-)

    BalasPadam
  6. jenuh mop sengsorang..:D
    ada rumah sendiri nanti syoklaa buat dekorasi mcm ni.. hihihi..

    BalasPadam
  7. Cantiknyaaaaa umh akk..
    Terpegun tgk nya..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||