Register Muhammad Emir Daniyal Dekat Q-Dees Pre-School

11:23

Assalamualaikum..
Tahun 2017 Emir dah 5 tahun.. so dah sampai masa nak kena hantar dia masuk pre-school...actually sebelum nie masa umur Emir 3y+ i dah pernah hantar dia ke pre-school..tapi masa tu dia kecik sangat..i rasa macam kesian pulak nak paksa dia bangun awal pagi pi tadika..hahaha..lagipun tadika tu masa register cakap lain..lepas tu lain pulak yang bikin..so i tak suka orang cakap suka pusing2 nie..so i stop jer la..then tahun nie pun i tak hantar Emir school lagi..sebab dah target umur 5 tahun baru lah nak hantar.. 


pejam celik..pejam celik..sekejap jer nak masuk 2017 dah.. so tanpa membuang masa terus buat survey nak hantar Emir kat tadika mana...then setelah beberapa bulan survey sana..survey sini....
akhirnya i dan Edy decide register Emir dekat Q-Dees Pre-School...=D

Antara faktor utama i register Emir masuk Q-Dees sebab lokasi dia dekat sangat-sangat dengan rumah i.. nak hantar jalan kaki pun boleh...faktor kedua sebab premis dia landed house..so rasa lebih selesa dan secure..i tak berapa suka yang macam shop-lot tu..huhuhu..faktor ketiga silibus Q-Dees pun bagus dan i berpuas hati dengar penjelasan tentang teknik pembelajaran yang mereka sediakan untuk anak-anak..dan faktor yang ke-4 sebabbbbb Q-Dees nie cuti Sabtu-Ahad..Yayyy!!! tak macam sesetengah pre-school kat Sg.Petani nie yang kebanyakannya cuti Jumaat-Sabtu.. so bila tahu yang Q-Dees nie cuti Sabtu-Ahad, i rasa macam nak lompat bintang kat situ jugak..hahaha. 

 
Dari segi fees pula,..1st registration kena bayar cuma RM868 sahaja... Monthly fee RM285 untuk bulan Jan-May..dan RM340 untuk bulan July-Okt...satu lagi, dekat Q-Dees nie mereka tukar buku setiap 3 bulan yer..so setiap 3 bulan tu akan ada extra kos yang kena bayar..maksudnya kos untuk yuran+buku yang ditukar setiap 3 bulan kena bayar around RM524-RM574...Overall ok la kan..cuma i harap jangan janji manis sudahhhh macam sebelum nie...fobia dah dok dengar orang janji manis nie..hehehe.. i harap Emir akan suka la dengan Q-Dees Pre-School nie nanti..ok lah later i share lagi bila Emir dah start school okiess.. Bye!

With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

10 comments

  1. wah..emir dah nak msk school dah..:)

    BalasPadam
  2. sekejap je masa ... tau2 emir dah nak sekolah dah ye :)

    BalasPadam
  3. wow bestnya nk masuk school da

    BalasPadam
  4. Semoga emir jadi insan yang berguna pada agama, bangsa dan negara suatu hari nanti.. Amin

    BalasPadam
  5. tadika ni ada juga kat penang
    hailah si kecik k.el lagi 3 tahun dah tadika
    cepatnya haha

    BalasPadam
  6. besar dah ank bujang tu nak masuk sek dah..

    BalasPadam
  7. emir nk msk school jgk?same danish la..thn dpn pun msk school baru..

    BalasPadam
  8. wah...dh nk masuk skolah dh

    BalasPadam
  9. tadika ni x sama dgn tadika si irfan tu ya, farah?

    BalasPadam
  10. Jap je emir nk sekolah dh. Dlu bca entri akk, emir bru umur 2thn cmtu.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||