Percutian Ke Seoul,Korea Pada Musim Bunga 2016 | Day 3- Part 2 : Late Lunch @ Cafe Little India, Insadong (Halal Restaurant)

11:34

Assalamualaikum..
masa on the way nak balik ke hotel..baru teringat kami tak lunch lagi..hahaha..i nie memang pelik sikit bila travel..kalau dah dapat berjalan, boleh lupa terus bab makan..kalau kat Malaysia macam nie kan bagus..mesti boleh kurus yer dak..ahaaa...

so tanpa membuang masa,i terus google cari tempat makan halal yang ada kat area Insadong...dan hasilnya terjumpa la Cafe Little India nie..


FYI, Cafe Litte India nie satu-satunya restaurant halal yang ada kat area Insadong..lokasi dia betul-betul kat area shopping street yang famous kat Insadong..restoran nie berada di tingkat atas dan menyediakan menu indian cuisine.. 


saat melangkah masuk jer kat dalam restoran nie...i terpegun tengok konsep cafe nie...unik dan sangat cantik deco dia..confuse sekejap, i bercuti kat Mumbai ka Korea...ngeee







memang WOW! sangat decoration cafe nie.. 


kami prefer dok kat tepi tingkap..sebab boleh tengok gelagat orang dok ke hulu ke hilir kat bawah tu.. 


kami order nasi goreng jer senang.. nama menu nie apa tah..i lupa dah..hahaha..tapi macam nasi goreng ayam kunyit.. rasa pun tak jauh beza...yang berbeza cuma harganya sahaja.. berapakah harganya..jeng..jeng..jeng..nanti kat bawah i bagi tau..

mango lassi dia sedap..kaw-kaw rasa mango tu..

Ok..kalau nak tahu, total damage untuk 3 orang makan kat sini adalah RM300+...gila ahhhhh!!! kami semua order nasi goreng kunyit + jus jer kot.. hahaha..but normal la..makanan halal kat Korea memang pricey pun.. so kalau nak jimat sila lah tapau stok brahim banyak2 kalau datang bercuti kat sini..hee


then, turun kat bawah nampak pulak kedai aiskrim nie..so singgah kat sini pulak..tak peduli pun cuaca sejuk ke apa..nak jugak makan aiskrim..

tadaaa...aiskrim dia sedap okiessss..rasa sekali pasti nak lagi dan lagi....hee

Ok..dah kenyang sambung shopping lagi kat sini..rambang mata dibuatnya..macam-macam barangan ada jual kat sini..tapi i just beli casing hp jer pun..yang jenis ada kristal bling..bling tu..murahhh tau..harga dalam RM30 jer satu..kalau dekat Malaysia orang jual around RM100+..beza banyak kan.. so i beli 3 terus! ahaaa

dah settle urusan kat sini..kami terus balik ke hotel..nak ke Yeouido Park (여의도공원) pun memang tak sempat lagi..sebab hari dah gelap..so terpaksa la drop tempat tu dari itinerary..huhuhu..

then malam after maghrib kami ke......bersambung lagi..Bye!

With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

9 comments

  1. Mak aihhh..mahai nya😅😅😅

    BalasPadam
  2. Nasi goreng kuning + jus mango RM300+ ?????
    tsedak minum msa bca siap repeat mcm xcaya !
    adoiii haha

    BalasPadam
  3. err...err...mahalnyeehhh...tp best dpt jejln sna

    BalasPadam
  4. tersedak dgr rega nasi goreng + ayor 300 henggit..mesti kena makan sampai licin pingan..hahaha

    BalasPadam
  5. wowwww..300?tp btl laa..sebab susah nk cari kot sbb tu mahal sket..

    BalasPadam
  6. kalu kat malaysia nasi goreng mcm tu kena RM300, ada yg rentung kedai tu pagi esoknya hahahaha...

    BalasPadam
  7. bapak 300 ratus makan 2 org.. means sorang 100. hahahaa. meleleh air mata kalau cuti sna

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||