Percutian Ke Seoul,Korea Pada Musim Bunga 2016 | Day 3- Part 3 : Ber-Ramas Mesra Dengan Si Manja @ Cat Cafe Myeong-Dong,Seoul

08:42

Assalamualaikum
Malam hari-3 kami repeat ke Myeong-dong lagi..tapi kali nie bukan datang nak shopping..tapi nak pergi ber-ramas mesra dengan si manja yang ada dekat Cat Cafe! hari tu datang tak sempat nak terjah sebab dah lewat..so kali nie datang awal semata-mata nak pergi terjah ke tempat yang wajib dikunjungi kalau datang ke Korea..lebih2 lagi buat si pencinta kucing..meowwwwwww......

actually, i nie nak kata pencinta kucing tu tak la sangat.. tapi suka la jugak dengan kucing..dulu i pernah bela 4 ekor parsian cat tau...tapi bela tak lama.. sebab arwah nani alergik dengan bulu kucing..so terpaksa la i sedekah kat orang kucing2 i tu.. huhuhu..sedih tu memang sedih sebab bela dari baby kot.. tapi yer la i lebih sayangkan arwah nani.. so terpaksa redo kucing kesayangan bertukar tuan..Hurm, tah berapa keturunan dah agaknya depa sekarang..rinduuuunyaaa...

ok maybe itu la alasan utama kami terjah ke Cat Cafe nie..i nak bergomoi sepuas-puasnya dengan semua kucing2 yang ada kat sini..heee

sampai jer kat Myeong-dong, melilau jugak la dok cari mana lokasi Cat Cafe nie..bila search guna waze macam betul dah..rupanya Cat Cafe nie kat tingkat atas..haishhhh padan la tak nampak kan..mata asyik dok cari kat bawah jer! aiseymannn...

Nak masuk Cat Cafe nie bukan free yer..Admission Fee 8,000KRW seorang..



admission fee tu termasuk free secawan minuman yang boleh kita pilih..antaranya coffee,tea,latte,soft drinks atau juice..kalau nak add on snack kena top up la yer.. tapi kami hari tu just order minuman saja..kenyang dah lepas makan nasi goreng kunyit ter-mahal petang tadi..ahaaa



begini la suasana kat dalam cafe nie.. .bersih dah tidak berbau langsung..selesa la kalau nak lepak mengopi sambil bermain dengan kucing2 nie..

ok kenalkan si manja yang ada kat sini..


semua kucing2 nie dibiarkan bebas berkeliaran..so kita la kena pandai tackle kucing2 tu supaya datang dekat kita..Oh ya..kat sini ada rules jugak tau..tak boleh suka-suki bermain dengan kucing2 nie..

salah satunya, kita tak boleh dukung or angkat kucing2 tu.. kita cuma boleh pergi usap2 buluss jer.. kalau kantoi kita buat jugak apa yang dilarang..nanti staff dia datang bagi warning kat kita..silap2 kita tak boleh pegang langsung dah..haishhh! bayar mahal kot...tak kan la nak dukung pun tak boleh..macam la kita tak tahu nak handle kucing.. heloo i pun pernah bela kucing lah! 

mana boleh tahan tak dukung..tengok la muka kucing nie! gebuss tahap nak gigit kot!!


nie sekor lagi.. posing baik punya.. gerammmmmmm


Sphynx Cat

Haa..okay yang nie scary sikit...1st time i tengok kucing tak dak bulu mcmnie..staff ada cakap kucing jenis nie ganas sikit..so i tak berani nak pegang langsung..takut kena tokak..huhuhu..bila tengok kucing jenis nie kan tertiba i teringat citer hantu Dead Alive dulu.. memang sebijik sama..serammmm..

sesi ber-ramas mesra dengan si manja..best sangat dapat gomoi2 depa!

gebusssnya!!!!


 
muka kemek! 

    

jealous tengok Edy sempat dukung kucing mcmnie.. elok time i pulak nak dukung, staff dia dok tengok2 pulak..menciiiiikk!

patut la gemok2 yer kamu semua..makanan penuh balang...


tengok la aksi si manja..mengoda betul..

   
minuman free...pilihan i macam biasa arrr..cappuccino..and latte for Edy..

setelah puas bergomoi dengan si manja yang comey2 kat sini..kami tak terus balik ke hotel tapi kami pi terjah SPA! dah 2 hari dok all out berjalan jer..so its time to massage untuk hilangkan rasa sengal2 kaki.. esok jauh lagi nak berjalan..so best ke tidak korean massage..nanti i citer kat entri berikutnya..okiesss...=D

With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

15 comments

  1. Ju tgk sphynx tu pun horror ! ahah tringt crita mumia lak. Oh my tp serius cat cafe ni mcm rumah kucing 5 star !
    argghh xsabr tggu next entry !!!!=D

    BalasPadam
  2. gebu gebuan... byk cat cafe kat sini amik inspirasi dari cafe ni (dr apa yg sy baca)

    BalasPadam
  3. Halllllaaaa gebu nyer semua kucing tuuuu kalau lepak sini dgn dik mok mau kene halau..hahaha..

    BalasPadam
  4. Sonoknya farah gi korea...boleh tgk kucing lawa2 tu diorang jaga wahhhh...heavennya trip farah...

    BalasPadam
  5. Perghh .. jauh berjalan makan angin ehh. Untung betul diri. :)

    BalasPadam
  6. Err ..kucing2 tu masak lemak cam sedap je .. hahahahaha

    BalasPadam
  7. Akak g korea.. bestnye.. comelnye miowww...

    BalasPadam
  8. adoiii..gebu gebass bulus2 kat situ..geram nak gomoi2

    BalasPadam
  9. tu dia gebu gabas pya kucing..depa bg mkn apa..syampoo apa haha

    BalasPadam
  10. sy ni bukanla pencinta kucing tapi geram pulak tengok kucing tu..macam nak cubit cubit je

    BalasPadam
  11. memang lawa2 macam2 jenis tp one thing kucing2 dlm ni semua pemalas tgk. dh nama duduk dlm cat cafe. hehehe

    BalasPadam
  12. aduhhhh geramnya tenngok kucing nak peluk2 dia

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||