Weekend Getaway | Pesta Pulau Pinang 2016

14:38

Assalamualaikum..
Haiii..hari nie last day Pesta Pulau Pinang 2016...so yang belum pi tu cepat2 pi na..sebab malam kemuncak nie paling best..sebab akan ada lelongan besar-besaran untuk carpet dan pelbagai barangan lain..so yang ada niat nak borong carpet tu, sila jangan terlepas peluang setahun sekali nie yea..

i malas nak bersesak-sesak, so i pi awal sikit..17hb hari tu..nie 1st time tau i bawa anak-anak pi Pesta Penang selepas 10 tahun lamanya i tak jejak pesta..satu jangka masa yang lama kan..hurm tak tahu la kenapa, rasa macam dah tak kena dengan jiwa dah tempat macam nie..maybe faktor umur sama la kot.. tapi atas permintaan anak2 i bawa jugak la bagi depa merasa macam mana suasana kat pesta..


Entrance fee untuk dewasa RM3 dan budak RM1.. tu baru tiket masuk tau..games lain pulak harga yer..


FYI, Pesta Penang tahun nie adalah kali yang ke-50 tahun dah..tagline 'Jom Pi Pesta'..




dah sampai Pesta Penang jangan ketinggalan untuk try Dragon Cookies yang tengah dok viral sekarang nie.. i dah try..not bad la..sedap jugak cookies nie rupanya..part kuar asap tu yang rare! hehehe.. cuma yang tak bestnya lepas makan, esoknya keluar pula kat tv kata dragon cookies nie bahaya.. aduiiiii la..tapi so far masa i try tak dak la jadi sampai melecur mulut or tangan ke apa.. maybe orang lain tu makan sampai terlebih dose kot..so far Alhamdulillah i okey jurrr..hehehe


Fuh!! berasap-asap dragon cookies nie..hee


nak sampai ke tempat permainan, kita kena jalan masuk sampai ke dalam sikit..sebab dari pintu masuk, kita akan jumpa dulu banyak deretan kedai-kedai yang menjual pelbagai barangan..picture sorry tak sempat nak snap.. sebab dok kalut kepung anak-anak takut hilang..Hurm i ingat datang sebelum orang gaji tak ramai...sekali...berhuhuhu jer la..




actually permainan yang ada kat sini tak banyak mana pun.. pusing-pusing yang tu jer ada.. untuk kiddos ada la dalam 4-5 permainan kot.. yang lain untuk orang dewasa.. tapi okey la.. tak termain pun semua.. sebab malas nak beratur panjang..ahaa..





teringin nak naik benda nie, tapi tengok orang dok beratur panjang sangat..tak sanggup!!! so lupakan terus niat nak naik..huhuhhu

semua permainan kena bayar pakai token yer..1 token harga RM2.00.. mostly satu game we have to spend dalam 2-6 token..lebur beratuih2 RM kat sini..hee


anak-anak dok repeat main game yang ini jer..best la kot..laga sana..laga sini..seronok tengok gelagat depa..









permainan buaian pusing nie Irfan jer yang boleh naik..Emir tak boleh sebab tak cukup ketinggian..apa lagi meraung la dia..jenuh dok pujuk..

masing-masing keletihan sudah..




pesta dah game tikam2 nie memang tak dapat dipisahkan.. hehehe


  antara yang menarik di Pesta Pulau Pinang 2016.. Pesta Cahaya!

lip-lap..lip lap... 

tempat yang paling menjadi tumpuan orang.. sesak betul kat sini.. kena pandai2 selit la kalau nak bergambar kat sini.. 

Ok..overall datang pesta mesti la fun yer dak..so tak dak nak komen apa sangat..sebab kalau anak2 happy of coz la mama pun happy..so next. kita tunggu Pesta Penang 2017 pula okiess! Bye



With Love,
FarahGlanzDotCom 

You Might Also Like

11 comments

  1. Salam Tahun Baru 2017 :)

    BalasPadam
  2. teringin nak amek gambaq kat lampu2 tu.. tapi malas nak sesak2.. sudahnya tak pi.. ngeh2

    BalasPadam
  3. wahhh best nyerrrrrrrrr!! cantik pulak tu!

    BalasPadam
  4. lawa2 gambar even time malam. guna kamera or phone apa ni ya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq dear.. guna hero 5 and note 5...;p

      Padam
  5. tak pernah pi pesta pulau pinang tapi lalu lalang je tapak pesta kalau travel ke Penang ni hahahaha

    BalasPadam
  6. wah bestnyaaaa dah lama tak gi :D
    masa kecik2 pernahla
    http://mellyacrayola.blogspot.my/

    BalasPadam
  7. WOWW... happening nyer... macam2 adaa... :D

    BalasPadam
  8. best nye !! tapi kakak tak suka kawasan ramai orang.. bingit.. hee~ tapi tak tau la satu hari nanti kot kot ngidam nak singgah ke kan..

    BalasPadam
  9. Meriah dan happening nye.. Fiza pernah sekali je ke pesta Pulau Pinang tak silap tahun 2003..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||