Citarasa Bonda Buffet Dinner Di Hotel Neo Plus By Aston Penang

11:15

Assalamualaikum and Haiii..

Ramadhan tiba!...Ramadan tiba!...*nyanyi la sikit..heee 
Okay pasti ramai yang dah tak sabar menanti kehadiran bulan yang penuh dengan keberkatan nie kan..selain nak kumpul pahala banyak-banyak, mesti ada yang dah start survey sana-sini lokasi untuk berbuka puasa bersama insan tersayang yer dak..Ok hari nie meh i share satu tempat u all boleh terjah untuk menikmati juadah berbuka puasa nanti.. 

Bertemakan 'Citarasa Bonda Buffet Dinner', Hotel Neo Plus By Aston Penang menyediakan pelbagai jenis hidangan yang menyelerakan dari masakan Melayu, Cina, India, Indonesia dan Timur Tengah...

Now, jom i kongsikan kat bawah antara sajian yang disediakan yang pastinya akan menambat citarasa kita.


Menu utama...masakan dari timur tengah iaitu kambing bakar yang pastinya akan menjadi pilihan utama.. di bakar panas-panas nie tau..must try!


Nasi ayam corner





Manakala di section buffet utama terdapat lebih 6 sajian yang disediakan..


Antaranya.. nasi putih, udang masak lemak, opor ayam, mutton varuval, sambal goreng kentang, sayur goreng istimewa, ikan bakar dan mee goreng mamak..


tidak dilupakan sate malaysia bersama kuah kacang dan nasi impit.. 

 otak-otak

beraneka jeruk

Ulam-ulaman 


Salad bar

bagi si kecil ada disediakan porridge.. tapi bukan si kecil jer suka...orang dewasa pun turut mengemari porridge kan.. i lah salah seorangnya..heee

terdapat juga hidangan soto ayam indonesia yang boleh dicuba..



Jangan ketinggalan mencuba laksa cina di noodle stall.. sedap!

ubi keledek goreng dan pisang goreng yang digoreng fresh dari kuali..

Disamping hidangan utama, terdapat juga pelbagai jenis pencuci mulut seperti aneka kuih-muih tradisional..



beraneka kek dan buah-buahan 

ais kacang corner..

dan juga beraneka perisa aiskrim yang boleh dicuba..


di section ini terdapat 4 jenis minuman yang disediakan..

minuman panas juga turut disediakan seperti coffee dan teh tarik..i suka teh tarik dia..sangat Ummphhh!


Antara juadah yang sempat i cuba tempoh hari.. 


Bersama-sama familia Projek Blogger Utara..


Harga buffet dinner kat sini adalah RM58nett untuk adult, RM48nett untuk Senior Citizen dan RM28nett untuk Children..So kepada yang berminat untuk membuat tempahan berbuka puasa kat sini sila hubungi:-


NEO HOTEL PLUS BY ASTON PENANG
Tel: +604-2551000 ext 1103
Email: PenangInfo@neohotels.com
Website: NEOHOTEL.COM



With Love,
FarahGlanzDotCom



You Might Also Like

10 comments

  1. alia pun suka buboq tu..duk suap gak skit2 kat Aishah..dia pun suka..mak dia lagi la suka

    BalasPadam
  2. Best betul menu2 dia. Kambing bakar tu wajib makan kalau g mana2 buffet. Nasi ayam pun nampak menarik. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer dah jadi trademark utk buffet ramadhan kan..kalau tak de tak seri la buffet ramadhan..;p

      Padam
  3. favourite tu kambing bakarrr...ngencess sudah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau datang Penang sila lah singgah yer..heee

      Padam
  4. kambing bakar...sedap tu..tak sabar tunggu ramadhan

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua favorite kambing bakar yer.. hee

      Padam
  5. Balasan
    1. lighting kena lebih..baru umphhh!hahaha

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||