Pengalaman Shopping Raya Terus Dari China Dengan SGShop Malaysia!

07:39

Assalamualaikum...Hai kesayangan semuaaa… sihat ke ? I harap semuanya sihat walafiat dan kekal bertenaga walaupun tengah berpuasa. Dalam sibuk-sibuk cerita pasal makan, I nak cerita jugak pasal SGshop Malaysia. U all pernah dengar ke pasal SGshop Malaysia? Kalau tak pernah, meh I kongsi sikit pasal SGShop Malaysia ni.

Sebelum tu, I nak tanya lah, sapa yang pernah berurusan dengan Taobao ?? I pernah, tapi bukan direct pay dekat Taobao, tapi melalui orang tengah. Mengikut apa yang orang tengah tu kata, Taobao ni ada charge service fee atas perkhidmatannya menolong kita untuk membeli daripada Warehouse China ke Malaysia. Tapi, dengan menggunakan perkhidmatan SGshop Malaysia, I cuma perlu menggunakan Ship For Me.




Apa tu Ship For Me ?

Dengan menggunakan Ship For Me, u all dapat membeli barang tu secara terus dan tidak lagi menggunakan khidmat orang tengah. U all hanya perlu copy alamat yang diberikan dan masukkan ke dalam Taobao accaount u all. Senang kan ?

Suka diingatkan bahawa u all sedang berurusan dengan pihak ketiga. Makanya, akan ada 2 charge yang terdiri daripada harga barang itu sendiri dan jugak harga untuk penghantaran (u all boleh pilih untuk melalui jalan udara mahupun jalan air).

Cara Untuk Shopping dengan SGshop Malaysia.

U all haruslah click What’s In Store dulu. Dari situ, u all boleh membuat pilihan untuk membeli jenis produk yang diingini. Terdapat pelbagai jenis produk dari sekecil-kecil benda sehinggalah ke besar-besar benda.




Untuk tatapan u all tersayang, I tunjukkan cara pembelian di SGshop Malaysia okey. Setelah u all memilih jenis produk yang u all berkenan, click item tersebut dan akan sampai web page yang macam ni. Untuk pembelian, u all haruslah memilih jenis warna yang u all minat, saiz dan kuantiti. Sekiranya u all tidak menepati kriteria pemilihan tersebut, jangan hairan kenapa u all tetap berada disitu.







Turut disertakan product details, jadi u all bolehlah pilih produk yang betul-betul menambat hati u all. Rajin-rajinlah scroll sampai bawah okey. Kemudian Add To Cart.

Untuk pembayaran pulak, click dekat MyCart, dan item yang dipilih akan muncul. Buatlah pembayaran seperti biasa, seperti kebanyakan shopping online yang lain dan sahkan transaksi u all. Lepas tu, bolehlah tunggu untuk barang u all sampai.








Bagi I, pembelian di SGshop Malaysia nie ialah pengalaman baru untuk i. Memandangkan I memang tak pernah shopping di atas talian dengan Taobao sebelum ni, (I selalu suruh ofismate I yang buatkan) jadi pengalaman baru ni sangat menyeronokkan. Dengan aneka pilihan barangan yang buatkan I pening untuk memilih, pastinya SGshop Malaysia menjanjikan pembelian yang istimewa untuk u all.

Kalau u all pun nak merasai pengalaman pembelian dengan SGshop Malaysia, jangan lupa join GA I okey. Mana tau, ada rezeki u all, bolehlah u all shopping dengan SGshop Malaysia untuk raya ni.


Meh klik link kat bawah kalau nak join yer..



With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

15 comments

  1. tak pernah lagi shopping dgn sgshop, mana tahu rezeki join ga boleh menang hik hik

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Best la shopping raya kt sini anum..mcm2 ada..😆

      Padam
  3. nak join ga lah manatau ada rezeki haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer silakan join mana tau rezeki u bole guna shopping raya jugak! 😉

      Padam
  4. Balasan
    1. Shopping mana bole tak best kan..😀

      Padam
  5. Tak pernah shopping dengan SG Shop lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try la akak nnti mesti jatuh cinta..heee..meh la join GA.. mana tahu ada rezeki bole shopping jugak..😉

      Padam
  6. waw takdela susah manapun...kira ok la..menarik plak tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes.senang jer shopping direct dari china nie.. xpayah susah2 pi sana..😆

      Padam
  7. hi, done follow sini.. salam kenal dan salam ramadhan..
    ada masa nanti saya join ye.. hehe :)

    BalasPadam
  8. Syiokk jugak soping kat sini.. menarik.. Lea dtg sini follow.. :)

    BalasPadam
  9. tak pernah lg kak farah hehehe...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||