KEMBARA BLOGGERS BERSAMA TOURISM JOHOR 2017

14:34

Assalamualaikum dan Hai…

Trip kali ni i agak sedih, sebabnya i tak boleh join sekali. So, i sub la dekat kawan kepada kawan i. Faham tak ? Ulang 2, 3 kali sampai paham okay… hahahaha… jadinya, tak banyaklah yang dapat i kongsikan dengan u all.

So u all tataplah gambar hasil nukilan kawan i, Fiza… kuikuikui… nak tau details bebanyak, komen lah bebanyak, or email i okay, nanti i reply balik as soon as i dapat jawapan.

By the way, i memang jealous gila dengan Fiza dan rakan2 blogger yang lain yg dapat join trip ni. Habis satu Johor tu depa pusing. Semua aktiviti Kembara Bloggers Johor 2017 memang best sangat-sangat.. ahaaa… rasa nak nangis sambil kesat-kesat mascara…


HARI PERTAMA | KEMBARA BLOGGERS BERSAMA TOURISM JOHOR 2017

Aktiviti pertama pada hari pertama ialah, menaiki boat melalui Sungai Melayu. Tengok video FB live kawan-kawan blogger, aduhhh ! Bestnyaa… kemudian melawat pulak ke Ekspo Berkemajuan Johor. Untuk hari pertama, dah tentunya Legoland and Hello Kitty Town Theme Park adalah aktiviti yang paling menyeronokkan. Comelnya kat dalam tu, geram tau…


1. MANGROVE TOURS 











2. EKSPO BERKEMAJUAN JOHOR










3. HELLO KITTY TOWN THEME PARK
















4. LEGOLAND THEME PARK














Dah penat berjalan, team Kembara Johor berehat serta menyiapkan diri di Amari Hotel. Haaa… cantik tau Hotel Amari ni.. i suka interior design dia semuaa.. malam tu pulak, dinner bertemankan persembahan kebudayaan..Walawehhhhh jelouse bertingkat-tingkat nih!


CHECK-IN DI AMARI HOTEL JOHOR BAHRU




















HARI KEDUA | KEMBARA BLOGGERS BERSAMA TOURISM JOHOR 2017

Pada hari kedua pula, team Kembara Johor berpeluang menjejakkan kaki ke dusun buah-buahn di Desaru, Belangkas Farm dan E/S Golf Club. Di sini team bloggers diberi peluang untuk mencuba sukan golf ini. Menarikkan… Makan tengah hari yang dihidangkan adalah bertemakan makanan tradisional Melayu di Sedili. Pada hari kedua ini, team Kembara Johor menginap di Tunamaya Beach & Spa Resport. Fuh! sekali lagi, i is jelouse, sebab Tunamaya Beach & Spa Resort adalah dikategorikan sebagai hotel bintang bertaraf 5-star yang terletak di Desaru..hotel dia betul-betul berhadapan dengan pantai...syiokkk!


1. DESARU FRUIT FARM














2. LUNCH DI SEDILI MALAY TRADISIONAL HOUSE

  



3. BELANGKAS FARM
  


4. E/S GOLF CLUB




CHECK IN DI 5-STAR HOTEL | TUNAMAYA BEACH & SPA RESORT 











  
   
  



HARI KETIGA | KEMBARA BLOGGERS BERSAMA TOURISM JOHOR 2017

Biasanya Kluang Coffee hanya menjadi halwa telinga, terutamanya yang menetap luar dari kawasan Johor, tapi kali ni team Kembara Johor dapat rasai sendiri keenakkan kopinya. Kemudian, aktiviti seterusnya ialah melawat ke Zenxin Organic Park dan UK Farm. Kat sini lah team Kembara Johor bersantai paling lama, dari makan tengah hari sampailah membawa kepada makan malam. Suasana chalet yang memang terasa konsep kampungnya.. aduuhhhh bestttttt!









Setelah 3 hari berhempas pulas dengan aktiviti yang disediakan, makanya berakhir sudah Kembara Johor 2017 ni. Walaupun penat, tetapi pelbagai pengalaman serta memori menarik telah dilalui oleh team Kembara Johor.


Akhir kata, terima kasih kepada Kementerian Pelancongan Negeri Johor, dan Mr.Jacko kerana telah memberi peluang kepada pihak blogger untuk merasai pengalaman terindah ini. Mohon ada lagi untuk tahun hadapan, I nak book cuti awal-awal..heee..Bye!


credit:- AJ & Zafirah!


With Love,
FarahGlanzDotCom

You Might Also Like

6 comments

  1. Seronoknya....Allahu...yeyyy JDT...tertarik sangat dengan hidangan buah-buahan tu..

    BalasPadam
  2. Cari2 gambar farh eh takde plak..hantar wakil ye..tapi jeles la tgok diorang seronok kat sana...next kalau ada akak nak join la

    BalasPadam
  3. Fuh. Penuh dengan gambar. Memang nampak meriah.

    BalasPadam
  4. takpa jgn dok nangis ahahha.. ada rezeki kot lain la tu. janji p siam naik cruise dgn 😆😆😆 dpt mkn kupang tu perghh nikmat

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||